Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Ιατροδικαστής: Απαγχονισμός η αιτία θανάτου της σορού που βρέθηκε στην Κορακιάνα

Ιατροδικαστής: Απαγχονισμός η αιτία θανάτου της σορού που βρέθηκε στην Κορακιάνα

134

«Αποκλείεται κάθε εγκληματική ενέργεια καθώς όλα τα επιστημονικά στοιχεία οδηγούν στον απαγχονισμό με αυτοσχέδια αγχόνη από ελιά», δηλώνει ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης στο kerkyrasimera.gr, ο οποίος διενέργησε την νεκροψία – νεκροτομή στον σκελετό που εντόπισαν το πρωί της Τρίτης στην Κορακιάνα άνδρες της ΕΛ.Α.Σ.
Η επιστημονική ταυτοποίηση έχει ολοκληρωθεί ενώ απομένει η εξέταση DNA. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει πως πρόκειται για τον άνδρα αλβανικής καταγωγής που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του τον περασμένο Απρίλιο.
«Διαπίστωσα ένα κάταγμα στο θυρεοειδή χόνδρο, που σημαίνει πως πρόκειται για απαγχονισμό με αυτοσχέδια αγχόνη από ελιά. Όλα ταιριάζουν και ταυτοποιούνται με τον άνθρωπο αυτό. Ουσιαστικά έγινε μια αρχική ταυτοποίηση, βάσει διαβατηρίου, οδοντοστοιχίας, αναστήματος. Ο άνθρωπος που είχε εξαφανιστεί είχε ύψος 1.74 εκατοστά ενώ ο σκελετός 1.72 συνεπώς ταιριάζει. Επίσης η οδοντοστοιχία ταυτοποιείται. Η μη επιστημονική προσέγγιση έχει να κάνει με τα ρούχα και τα παπούτσια τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον ξάδερφό του ο οποίος και τα αναγνώρισε, καθώς τον είχε φιλοξενήσει δυο μέρες πριν την εξαφάνισή του. Απομένει η ολοκλήρωση της επιστημονικής ταυτοποίησης με την εξέταση DNA όπου θα ενεργήσουμε ώστε να βγουν σύντομα τα αποτελέσματα».
Τέλος ο κ. Αϊβατίδης σημειώνει πως ο σκελετός δεν είχε απογυμνωθεί ολοκληρωτικά, ενώ κατηγορηματικά τονίζει πως «δεν διαπιστώθηκε κανένα στοιχείο αναντίστοιχο της εκδοχής του αυτοχειριασμού».

*φωτο αρχείου

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr