Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Ηλεκτρική καταιγίδα σαρώνει Β. Ιόνιο-Ηπειρο, έπεσαν 4.000 κεραυνοί

Ηλεκτρική καταιγίδα σαρώνει Β. Ιόνιο-Ηπειρο, έπεσαν 4.000 κεραυνοί

103

Εντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται αυτή την ώρα για μια ακόμα φορά στην περιοχή μας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το iefimerida.gr βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τα νησιά του Βορείου Ιονίου και την Ήπειρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 16:00 συνολικά έπεσαν 12.000 κεραυνοί, εκ των οποίων 4.000 εντός της Ελληνικής επικράτειας.Πρόκειται για ένα μέτωπο που ήρθε από Δυτικά και ξεκινούσε από τη Μάλτα, έφτανε μέχρι τα σύνορα βόρεια της Αλβανίας συνολικού μήκους 500 μιλίων, με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και θυελλώδεις ανέμους με βροχή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της.

Πιο συγκεκριμένα:

Από σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος. Τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές θα εξασθενήσουν από αύριο το μεσημέρι.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr