Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα: Κινητοποίηση μαθητών για ασφάλεια & υγιεινή στα σχολεία

Κέρκυρα: Κινητοποίηση μαθητών για ασφάλεια & υγιεινή στα σχολεία

38

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο  διοργανώνουν αυτή την ώρα οι μαθητές των γενικών λυκείων Κέρκυρας(1-2-3-4 ΓΕΛ και λύκειο Αργυράδων) . Στο επίκεντρο η ασφάλεια και η υγιεινή στα σχολεία.
Στο σχετικό κάλεσμα της κινητοποίησης  η ΕΛΜΕ Κέρκυρας η οποία συμμετέχει αναφέρει και τα εξής:
«Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα ώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
• Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχει & η Ενωση Γονέων
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ενωση Γονέων που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο, την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, απολύμανση και συντήρηση των σχολείων, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών καθώς και 15 μαθητές ανά τάξη.
Η υγεία των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν είναι προς διαπραγμάτευση και αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης».

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr