Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα | “ΛΑ.ΣΥ” : Ανάγκη να πυκνώσουν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ

Κέρκυρα | “ΛΑ.ΣΥ” : Ανάγκη να πυκνώσουν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ

39

Η ανακοίνωση της παράταξης “Λαική Συσπείρωση” στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ
Μετά από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας από την κυβέρνηση, το Αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας μείωσε κατά πολύ τη συχνότητα των δρομολογίων του (ακολουθείται πλέον καθημερινά το πρόγραμμα των αργιών).
Αν και είναι κατανοητό ότι η κίνηση του επιβατικού κοινού έχει μειωθεί σημαντικά, παρατηρείται το φαινόμενο σε κάποια δρομολόγια να υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός. Υπάρχουν αναφορές ότι στα δρομολόγια προς Δασιά (που εξυπηρετεί και το νοσοκομείο) αλλά και σε αυτό προς Κουραμάδες (που ειδικά το μεσημβρινό δρομολόγιο εξυπηρετεί και το δρομολόγιο του Αχιλλείου) έχουν μεταφερθεί με τα λεωφορεία έως και 40 επιβάτες ταυτόχρονα.
Η συγκέντρωση τόσων ατόμων μέσα σε λίγα τετραγωνικά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ και οι επιβάτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια. Ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι με νυχτερινή βάρδια (κύρια του Νοσοκομείου) τόσο για την προσέλευση στην εργασία τους όσο και για την επιστροφή τους από αυτήν. Η υγεία δεν μπορεί να μπει σε καμία λογική κόστους – οφέλους.
Επίσης, θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας και για τους επιβάτες αλλά και για τους εργαζόμενους (μέτρα ατομικής προστασίας για όλους, αντισηπτικά, απολυμάνσεις κλπ).

Πηγή: www.startmediacorfu.gr