Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα: Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Κέρκυρα: Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

36

Μηνύματα εκπροσώπων του πολιτικού χώρου της Κέρκυρας για την Εθνική Επέτειο της 25Ης Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Η περιφερειάρχης ΙΝ Ρ. Κράτσα

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνδέθηκε με την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και έχει ένα βαθύ και διαχρονικό συμβολισμό για τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες. Αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενεές.
Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους.
Είναι αυτά τα ιδανικά που συνοδεύουν κι εμψυχώνουν τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές, στις μεγάλες αποφάσεις, είναι αυτά που τους ενώνουν, που τους κάνουν Ήρωες.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον αγώνα, εργάστηκαν για την υποστήριξη των μεγάλων Δυνάμεων, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα.
Δύο μεγάλες μορφές του αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διον, Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης.
Οι εκδηλώσεις ΄΄Ελλάδα 2021΄΄ για τα 200 χρόνια από το 1821, θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο και το μεγαλείο των Επτανησίων.
Η εφετεινή Επέτειος μας δίνει δύναμη και έμπνευση να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη κρίση που ξαφνικά απειλεί την ζωή μας και την δημόσια υγεία.
Δεν θα μας λείψουν το σθένος, η αποφασιστικότητα, η ομοψυχία, ο σεβασμός στην ιστορία μας, και θα βγούμε νικητές.
Ζήτω η Ελλάδα! Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του καθενός, της καθεμιάς και όλων μαζί.

Ο βουλευτής ΝΔ Στ. Γκίκας

«Η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, βρίσκει την Χώρα μας όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μία πρωτόγνωρη κρίση.
Σήμερα, στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται το ιατρικό, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δομών Υγείας της Χώρας, αλλά και οι επιστήμονες – ερευνητές που δουλεύουν σκληρά για να βρουν φάρμακο και εμβόλιο για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται όμως και οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι προστατεύουν τα σύνορά μας σε δύσκολους καιρούς. Προστατεύουν την Χώρα μας κάτω από δύσκολες συνθήκες στις οποίες προστέθηκε ο κίνδυνος του κορονοϊού.
Φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και δεν θα τελεσθούν Θείες Λειτουργίες παρουσία πιστών στους Ιερούς Ναούς της Χώρας μας. Ωστόσο οι Έλληνες απανταχού της γης διατηρούμε την περηφάνεια για το Έθνος μας, συναισθανόμαστε την βαριά κληρονομιά των Ηρώων του 1821 και διατηρούμε την Πίστη μας στις καρδίες και στις ψυχές μας.
Ας βγάλουμε λοιπόν όλοι αύριο την περήφανη Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας!
Ενωμένοι και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα γιορτάσουμε του χρόνου με μεγάλη λαμπρότητα την Επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.
Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και Υγεία στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων και σε όλο τον κόσμο.»

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr