Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα: Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα  Ατόμων με Αναπηρία

Κέρκυρα: Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα  Ατόμων με Αναπηρία

86

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Αναπηρία μηνύματα εξέδωσαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρα Μ. Ανδριώτη.

 Αναλυτικά:

Ο Δ. Μπιάγκης

3η Δεκέμβρη: Μας αφορά όλους… Ισονομία, Ισοπολιτεία, ατομικά δικαιώματα, δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό, άνισο και άδικο τρόπο. Ενσυναίσθηση, κατανόηση και αλληλεγγύη είναι οι αρχές και οι αξίες, οι οποίες πρέπει συνοδεύουν την καθημερινότητά μας. Η ομαλή κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία χωρίς προκαταλήψεις, ρατσισμό και βία, είναι ευθύνη όλων μας. Είναι χρέος της Πολιτείας, προσηλωμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν την κοινωνική ζωή που δικαιούνται και τους αξίζει. 

 Η  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας

Η προστασία της αξίας και η εγγύηση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά, θεμελιώδη αρχή της  Κοινωνικής Δικαιοσύνης  & του Πολιτισμού μας, αλλά κυρίως ρητή επιταγή του Συντάγματος. Γι αυτό Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς οφείλουν να προωθούν αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι μας έχουμε χρέος να στηρίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία  ώστε, υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισοτίμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Κι αυτό γιατί κάτω από  τις συνθήκες αυτές, τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν, κατά το δυνατόν, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα άλλα μέλη του κοινωνικού συνόλου, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργώς και ισοτίμως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr