Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα ΚΕΡΚΥΡΑ – “Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας”, λέει ο δικηγόρος της Εισαγγελέα με...

ΚΕΡΚΥΡΑ – “Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας”, λέει ο δικηγόρος της Εισαγγελέα με τις “χαμένες” δικογραφίες

255
0

Σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας στην υπόθεση με τις “1.000 χαμένες δικογραφίες της Κέρκυρας” ζητεί ο δικηγόρος της πρώην Εισαγγελέως Κέρκυρας, αναφέροντας πως “υφίσταται εκκρεμής ποινική διαδικασία”.

“…Η Δικηγορική Εταιρεία “Ν. Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες” έχοντας αναλάβει την ποινική υπεράσπιση της Εισαγγελέως Κέρκυρας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί κατά τις τελευταίες ημέρες τον Τύπο και τις φερόμενες ως “1.000 χαμένες δικογραφίες” οι οποίες μάλιστα προ ημερών φέρονται να βρέθηκαν και να επέστρεψαν στην Εισαγγελία Κέρκυρας, δηλώνει ότι:

1. Υφίσταται εκκρεμής ποινική διαδικασία και τεκμήριο αθωότητας που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις πλευρές.

2. Να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η δημοσιοποίηση αποσπασματικά στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να διερευνηθεί πώς “άραγε” διαρρέουν στα Μέσα.

4. Ειδικά δε πρόσωπα που έχουν θεσμικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και οιοσδήποτε άλλος κατέχων θεσμικό ή δικονομικό ρόλο στην υπόθεση, να τηρήσει την δεοντολογία του λειτουργήματός μας και να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, ως έχει πλειστάκις στηλιτεύσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Για την Δικηγορική Εταιρεία

Νίκος Αγαπηνός”.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr

Προηγούμενο άρθροΚΕΡΚΥΡΑ – Έξι νοσηλευτές του Νοσοκομείου σε καραντίνα
Επόμενο άρθροΚΕΡΚΥΡΑ – Το Σάββατο η τηλεοπτική μετάδοση της πρόβας της “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” – Ποιες οι υπόλοιπες προβολές