Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα: Στο κτήριο “Γιαλλινά” η Μερόπη Υδραίου

Κέρκυρα: Στο κτήριο “Γιαλλινά” η Μερόπη Υδραίου

56
0

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του έργου “αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίου Άγγελου Γιαλλινά” ενώ στο σημείο ήταμ παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Το εργοτάξιο του έργου “αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίου Άγγελου Γιαλλινά” επισκέφθηκε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, προκειμένου να δουν από κοντά την πορεία των εργασιών που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε, η κ. Υδραίου,  η πρώτη φάση του έργου “αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίου “Αγγελου Γιαλλινά” προχωράει κανονικά.  Ήδη πραγματοποιούνται εσωτερικές και σε ένα μέρος εξωτερικές, αποψιλώσεις, καθαιρέσεις και καθαρισμοί καθώς και λήψη μέτρων ασφαλείας του εργοταξίου. Παράλληλα, έχουν εγκατασταθεί στο εργοτάξιο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αναστήλωσης του Υπ. Πολιτισμού και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση κατάλληλων ικριωμάτων προκειμένου να προστατευτεί και διασωθεί η οροφογραφία εντός του κτηρίου. Ερωτώμενη σχετικά, η κ. Υδραίου τόνισε ότι  το έργο προχωράει απρόσκοπτα και χωρίς ολιγωρίες και δεν υπάρχει καμία τεχνική ή οικονομική εκκρεμότητα και οι εργασίες εκτελούνται εντός χρονοδιαγράμματος. Είναι ένα έργο, πρόσθεσε, που θα παρακολουθούμε στενά με τη φροντίδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία ώστε να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί λειτουργικό στους πολίτες. Στόχος μας είναι, ολοκληρωμένο, να αποτελέσει πόλο έλξης αλλά και να προσδώσει την αίγλη και το κύρος που αρμόζει σε ένα τέτοιο ιστορικό κτήριο πολιτισμού και τέχνης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος, ανέφερε ότι: “παρακολουθούμε την πορεία εκτέλεσής του έργου, μεριμνούμε για ό,τι χρειάζεται από την πλευρά μας,  βρισκόμαστε  σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία και ευελπιστούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.  Να επισημάνω ωστόσο ότι ορισμένοι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο κινδυνολογώντας χωρίς βάσιμο υπόβαθρο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο αναφέροντας είτε σκόπιμες ανακρίβειες είτε δημοσιοποιώντας λάθος στοιχεία. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το τελευταίο συμβαίνει από πλευράς τους μόνο λόγω άγνοιας και αδυναμίας κατανόησης των δεδομένων της πορείας ενός έργου. Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά μας συνεχίζουμε τις προσπάθειες και το έργο μας προσφέροντας απτά αποτελέσματα. “

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΠΙΝ για το κατάστημα Alpha Bank στην Αχαράβη: “Η διοίκηση να επανεξετάσει την απόφαση της”
Επόμενο άρθροΕπιστολή Γκίκα σε Γεραπετρίτη και Σταϊκούρα: ” Να καταβληθεί κάθε προσπαθεια ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Alpha Bank στην Αχαράβη”