Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα | Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΓΝΚ το Εργατικό...

Κέρκυρα | Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΓΝΚ το Εργατικό Κέντρο

83

Το δελτίο τύπου:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών για διατήρηση της εργασίας τους στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι εκπαιδευμένες για την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι καθαρίστριες στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν σταθερή σχέση εργασίας, σε μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης, με εργοδότη το Υπουργείο Υγείας και διασφάλιση αυξημένων δικαιωμάτων ανάλογα με τη σοβαρότητα, την ευθύνη, την επικινδυνότητα και τη σπουδαιότητα του έργου που παράγουν.

Αντίθετα, όμως, οι εκάστοτε κυβερνήσεις κρατούν ομήρους τις καθαρίστριες, όπως και άλλους εργαζόμενους, και τις κάνουν «μπαλάκι» από τη «Σκύλλα» των ιδιωτικών συνεργείων στη «Χάρυβδη» των ψευτοσυμβάσεων.

Οι εργαζόμενες αυτές κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και το Νοσοκομείο να μείνει χωρίς καθαρισμό λόγω της ιδεοληπτικής εμμονής των παρατρεχάμενων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να υλοποιήσουν τη μόνη ρεαλιστική λύση, δηλαδή την πρόσληψη προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας και δικαιώματα.

Η ιδεοληψία τους, βέβαια, δεν αποτελεί μόνο έκφραση των απόψεων και των επιλογών των κυβερνήσεών τους αλλά στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, την μεταφορά στους ιδιώτες κάθε δημόσιας υπηρεσίας και αγαθού, ώστε να κερδοφορούν σε βάρος του λαού, υπονομεύοντας, εδώ και τόσα χρόνια και με κάθε τρόπο τα εργατικά δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα εργοδοτικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αγωνιστούν και να απαιτήσουν δημόσια, αναβαθμισμένη, πλήρη παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας, με κάλυψη όλων των αναγκών και στελέχωση με μόνιμο εργατοϋπαλληλικό και ιατρικό προσωπικό.

Το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr