Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την τουρκική εισβολή στη...

Κέρκυρα | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την τουρκική εισβολή στη Συρία

87

Το δελτίο τύπου του ΚΚΕ:

Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, στο κέντρο της πόλης, ενάντια στη νέα εισβολή ΝΑΤΟϊκών τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αλληλεγγύη στο συριακό λαό. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό!» ανέγραφε το πανό των συγκεντρωμένων ενώ συνθήματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για τα κέρδη των μονοπωλίων και την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμού, δονούσαν την ατμόσφαιρα. Αναδείχθηκε ότι ο εναγκαλισμός της χώρα μας με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας, όπως προπαγάνδιζε τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ αλλά κάνουν την Ελλάδα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων, στοχοποιώντας των ελληνικό λαό. Το παράδειγμα των Κούρδων, που δεν υπέγραψαν απλά συμφωνίες με τις ΗΠΑ αλλά πολέμησαν στο πλευρό αμερικάνικων στρατευμάτων και σήμερα οι ΗΠΑ τους πουλάει, για τα δικά τους συμφέροντα, στηρίζοντας τα σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης, είναι χαρακτηριστικό.

Παράλληλα, στον χώρο προβάλλονταν φωτογραφικό υλικό από την πρόσφατη επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία, από συναντήσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και αξιωματούχων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ,ΕΕ αλλά και Ρωσίας που έδωσαν το «πράσινο φως» στην τουρκική κυβέρνηση  για την εισβολή, από σκοτωμούς και καταστροφές σε βάρος του συριακού λαού και κουρδικών πληθυσμών, από τον ξεριζωμό και την προσφυγιά χιλιάδων, από την εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά σχέδια στην περιοχή και την στήριξή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την σημερινή της ΝΔ, από την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας στους λαούς που υποφέρουν από αυτές τις επεμβάσεις και την εναντίωση του στην μετατροπή της χώρας μας σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με την παράλληλα προσπάθεια καταστολής αυτών των αντιδράσεων από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ώστε να μην αμφισβητούνται τα αμερικάνικα σχέδια από κανέναν (περιστατικά 2018, 2019 στο άγαλμα Τρούμαν) κ.ά.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ που καλούσε τον λαό να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον λαό της Συρίας και παράλληλα να εναντιωθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εμπλέκουν και τον λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις, εφιστώντας του την προσοχή. Έντυπο υλικό μοιράζονταν στους διερχόμενους ενώ ενδιαφέρον υπήρξε τόσο από τουρίστες αλλά και από μετανάστες εργαζόμενους που βρίσκονται στο νησί.

Η κινητοποίηση έκλεισε με κάλεσα στην αυριανή (20/10-10 π.μ. νέο λιμάνι) εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ στο Λαζαρέτο, για τους εκτελεσμένους Κομμουνιστές.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr