Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία συνάντησε την Γκερέκου για θέματα τουρισμού…

Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία συνάντησε την Γκερέκου για θέματα τουρισμού…

67

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ως επικεφαλής της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Παρασκευή το γραφείο της στην Αθήνα.

Στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός, το μέλος του Δ.Σ. της AOCTA Δημήτρης Διαβάτης καθώς και το μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κατέχης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την κυρία Γκερέκου, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαρούχας, παρουσίασε μία ατζέντα κρίσιμων θεμάτων που άπτονται της τουριστικής οικονομίας και ζήτησε από την Πρόεδρο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και ΕΟΤ καθώς και την ανάπτυξη συνεργειών με τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του τουριστικού μας προϊόντος και τη βιώσιμη ανάπτυξή του. Στην κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη δημιουργία ενός νεότερου πλαισίου ανταγωνιστικότητας με την υιοθέτηση τεχνολογιών καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα και με τις στρατηγικές κατευθύνσεις  της νέας διοίκησης του ΕΟΤ.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η Πρόεδρος δεσμεύθηκε να προωθήσει ένα πλαίσιο στήριξης για την προστασία και ενίσχυση της Κέρκυρας ως τουριστικός προορισμός ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτενής αναφορά έγινε για την ανάπτυξη και περαιτέρω προώθηση των Διαποντίων Νήσων.

Πηγή: www.corfupress.com