Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κύπελλα, μετάλλια και προκρίσεις για Κέρκυρα και Παξούς στο Σκάκι

Κύπελλα, μετάλλια και προκρίσεις για Κέρκυρα και Παξούς στο Σκάκι

182

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ.

Κύπελλα, μετάλλια και προκρίσεις για Κέρκυρα και Παξούς

Μάνος Ναθαναήλ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων Δ. Ελλάδας στο σκάκι, όπου διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Κερκυραίοι και οι Παξινοί σκακιστές ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Σε αυτούς τους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο τα παιδιά που ανήκουν σε σκακιστικά σωματεία της περιοχής της Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και παράλληλα ήταν και προκριματική φάση για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει την Πάτρα από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2019 σε αίθουσες των ξενοδοχείων «ΑΣΤΗΡ» και «PATRA PALACE».

Οι αγώνες έγιναν στις εξής κατηγορίες: κάτω των 8, 10, 12 ,14, και 16 ετών, σε αγόρια όσο και κορίτσια. Οι θέσεις πρόκρισης για την περιοχή μας ήταν 7(αυξημένες κατά 1 από το 2018, μετά από τα επιτυχημένα αποτελέσματα των σκακιστών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα) και μετά από απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων πηγαίνουν στις κατηγορίες κάτω των 8, 10,12, 14 και 16 ετών στα αγόρια και κάτω των 10 και 14 ετών στα κορίτσια.

Οι αγώνες έγιναν στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι και περιλάμβαναν πέντε παρτίδες σε κάθε όμιλο. Στους αγώνες πήραν μέρος 48 από τους καλύτερους σκακιστές 7-16 ετών της περιοχής, από Κέρκυρα, Παξούς, Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Λευκάδα.

Τρεις παρτίδες έγιναν το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Κάθε παίκτης είχε στη διάθεση του μια ώρα σκέψης, ενώ το ηλεκτρονικό σκακιστικό χρονόμετρο προσέθετε 30» μετά από κάθε κίνηση.

Η καταγραφή των παρτίδων ήταν υποχρεωτική.

Τελικά αποτελέσματα: Αγόρια κάτω των 8 ετών: Πρώτος ο Αλέξανδρος Στόικος του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας, δεύτερος ο Γιάννης Ρόζος του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας. και τρίτος ο Γιώργος Κοντομάρης του Σ.Π.Ζ.Κ.

Αγόρια κάτω των 10 ετών: Πρώτος Ραφαέλ Τζουβέλης του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερος Γιώργος Αβραμιώτης του Σ.Π.Ζ.Κ. και τρίτος Δημήτρης Λιναράς του Σ.Π.Ζ.Κ. Αγόρια κάτω των 12 ετών: Πρώτος Βασίλης Γιούτσος του Σ.Ιωαννιτών.Σ., δεύτερος Στόικος Γρηγόρης του Σ.Π.Ζ.Κ. και τρίτος Ιωσήφ Μοσχάτ του Σ.Π.Ζ.Κ.

Αγόρια κάτω των 14 ετών: Πρώτος Βασίλης Κούλης του Πύρρου Άρτας, δεύτερος Παπαδόπουλος Παναγιώτης του Σ.Ι.Σ., και τρίτος Βασίλης Κούλης του Πύρρου Άρτας. Πρώτος στα αγόρια κάτω των 16 ετών ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερος Σπύρος Στρατηγός του Σ.Π.Ζ.Κ. Κορίτσια κάτω των 8: 1η Αλεξανδρή Δήμητρα από τους Παξούς (ανήκει στον Σ.Π.Ζ.Κ.)και 2η Μερκούρη Ζακελίνα από την Λευκάδα (ανήκει στον Σ.Π.Ζ.Κ.).

Κορίτσια κάτω των 10 ετών: Πρώτη η Σκλαβούνου Κέλλυ του Σ.Π.Ζ.Κ., δεύτερη η Βαλέρια Βλαχοπούλου από τους Παξούς (ανήκει στον Σ.Π.Ζ.Κ.), τρίτη η Λιναρά Αναστασία του Σ.Π.Ζ.Κ.   και τρίτη

Στα κορίτσια κάτω των 12 ετών πρώτη ήρθε η Μαυρομμάτη Δανάη του Σ.Π.Ζ.Κ και δεύτερη η Παπαδοπούλου Βάσω του Θινάλιου Σ.Ο. και

στα κορίτσια κάτω των 14 πρώτη η Μιράντα Γιούτσου του Σ.Ι.Σ., δεύτερη η Ηλιάνα Σκλαβούνου του Σ.Π.Ζ.Κ. και τρίτη η Θεοδώρα Παρίση-Μεσημέρη του Σ.Π.Ζ.Κ.

Να σημειώσουμε ότι την πρόκριση στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχει ήδη πάρει απευθείας η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ10 Κατερίνα-Αργυρώ Γκουτζούκη. Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στη μεγάλη διοργάνωση της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος όπου οι Κερκυραίοι και Παξινοί Πρωταθλητές φιλοδοξούν να διακριθούν για ακόμη μία φορά.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ Σ.Π.Ζ.Κ.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας θα γίνουν το Σαββατοκύριακο. Η Γενική Συνέλευση στην οποία θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 10:00 στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ στο Ν. Λιμάνι. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου 10:00 στον ίδιο χώρο. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του εντευκτηρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει μέλη του συνδέσμου.

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/kypella-metallia-ke-prokrisis-gia-kerkyra-ke-paxous-sto-skaki/