Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα “ΛΑ.ΣΥ” : Προσπάθεια εντυπωσιασμού ακόμη και για μια τηλεδιάσκεψη !!!

“ΛΑ.ΣΥ” : Προσπάθεια εντυπωσιασμού ακόμη και για μια τηλεδιάσκεψη !!!

38

Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων:

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!!
«Ανυπέρβλητα» εμπόδια και ανύπαρκτες πλατφόρμες…
Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ), τόσο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» όσο και από άλλες Δημοτικές παρατάξεις, έφτασε χθες στα emails των δημοτικών συμβούλων επιστολή από τον Πρόεδρο του ΔΣ που εξηγούσε ότι δεν ήταν δυνατή η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό και άλλων τεχνικών προβλημάτων!!! Άγνοια ή ψέμα;
Να σημειώσουμε εδώ, ότι ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (με σώμα 45 συμβούλων όπως ακριβώς και αυτό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας) έχει κάνει 2 συνεδριάσεις χωρίς καμία αναβολή και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης, έχουν γίνει 2 συντονιστικές τηλεδιασκέψεις (μία με όλους του Δημάρχους των νησιών και μία με όλους τους αρμόδιους φορείς). Όλα αυτά με την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η υπηρεσία αυτή δεν απαιτεί καμία απολύτως υποδομή από τον Δήμο, παρά μόνο τα απαραίτητα από τον κάθε Δημοτικό Σύμβουλο (υπολογιστή/tablet, μικρόφωνο και προαιρετικά κάμερα). Είναι πιθανό κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είτε να μην διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό είτε να μην έχουν επαρκείς γνώσεις για τη χρήση της πλατφόρμας. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε, αφού, αν και το ΦΕΚ για τις τηλεδιασκέψεις έχει δημοσιευτεί από τις 13/03/2020 και οι αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου από 16/03/2020, η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει μία πρώτη επαφή για να διερευνήσει τις δυνατότητες. Αν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αυτή σίγουρα θα είναι πολύ μικρή και θα μπορούσε ο Δήμος να την καλύψει ή να αξιοποιηθεί τεχνικός εξοπλισμός φίλων και συνεργατών. Από την άλλη η έλλειψη γνώσης/εξοικείωσης μπορεί να καλυφθεί με την χρήση απομακρυσμένης βοήθειας (π.χ. εφαρμογή TeamViewer που αξιοποιεί και η Περιφέρεια).
Το αποκορύφωμα είναι όμως ότι σήμερα είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα προχωρήσει σε δοκιμαστική λειτουργία (demo) κάποιας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων!!! Ποια ήταν τελικά τα ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα που ξεπεράστηκαν και είναι πλέον δυνατή η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης;;;
Επιπρόσθετα, οι οδηγίες που στάλθηκαν από το Δήμο για την πλατφόρμα είναι οι οδηγίες για το e:Presence, δηλαδή την πλατφόρμα του Υπουργείου που αξιοποιείται από όλους. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ειδική πλατφόρμα του Δήμου (όπως «διαφημίζεται» στο σχετικό Δελτίο Τύπου) που μάλιστα επιτάχυνε τις διαδικασίες ανάπτυξής της λόγω των συνθηκών!!!
Η προσπάθεια εντυπωσιασμού ακόμη και για το παραμικρό είναι γνωστή πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήματα λυμένα σε κεντρικό επίπεδο εμφανίζονται ως προτάσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Δεν την ανεχτήκαμε ποτέ και δεν την ανεχόμαστε πολύ περισσότερο σήμερα που με επικοινωνιακά παιχνίδια αυτοπροβολής εκμεταλλεύεται την αγωνία όλων μας, για την υγεία του λαού.
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τεχνικός λόγος για να μην συνεδριάσει το ΔΣ σε πλήρη σύνθεση. Η Δημοτική Αρχή παρά τα μεγάλα λόγια περί συνεργασίας στην πράξη υποτιμά το ΔΣ και τις διαδικασίες του.
Το ότι δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ μέχρι σήμερα, εν μέσω πανδημίας, είναι καθαρά πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, που εναρμονισμένη με την κυβερνητική προπαγάνδα ρίχνει όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη» κρύβοντας τη συλλογική ευθύνη του κράτους και τον οργάνων του.
07/04/2020

Πηγή: www.startmediacorfu.gr