Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Μπαράζ συναντήσεων πραγματοποίησε ο Σπ. Νεράντζης

Μπαράζ συναντήσεων πραγματοποίησε ο Σπ. Νεράντζης

51

Ο υποψήφιος δήμαρχος συναντήθηκε με το σύλλογο San Giacomo, το σύλλογο Μονίμων Κατοίκων της Παλιάς Πόλης αλλά και με το ΤΕΕ.

Τα δελτία τύπου του συνδυασμού:

Η συνάντηση με το σύλλογο San Giacomo

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Νεράντζης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης San Giacomo. Παρόντες στη συνάντηση, εκτός από υποψήφιους του συνδυασμού Η κέρκυρα Ψηλά, ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος κος Κατσαρός, η Γραμματέας του Συλλόγου κα Αλίκη Κατσαρού και το μέλος κος Μπαλατσινός.
Η συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ανέδειξε τις κοινές απόψεις του συνδυασμού μας και του συλλόγου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκατάλειψης της πόλης από μονίμους κατοίκους, του κυκλοφοριακού ζητήματος αλλά και της αισθητικής αναβάθμισής της.
Κοινή αφετηρία επίλυσης των προβλημάτων είναι ο Κανονισμός Λειτουργίας Παλιάς Πόλης ο οποίος θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων της Παλιάς Πόλης.
Σε κάθε περίπτωση κοινή επιδίωξη είναι όχι μόνο η επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων αλλά και ο σχεδιασμός της ανάδειξης και ανάπτυξης της παλιάς πόλης μέσα από δράσεις επιχειρηματικότητας και πολιτισμού με ταυτόχρονη σύνδεσή τους με τον τουρισμό.
Πολλές από τις δράσεις αυτές έχουν περιγραφεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Η Κέρκυρα Ψηλά» και έχουμε την πολιτική βούληση να τις υλοποιήσουμε.
Μην ξεχνάμε πως αν οι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι, θα είναι και οι επισκέπτες μας.
Με πνεύμα συνεργασίας, ρεαλισμό, φροντίδας για τον δημότη, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

H συνάντηση με το Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σπύρος Νεράντζης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης. Κοινή διαπίστωση η ανάγκη εφαρμογής του Κανονισμού Λειτουργίας Παλιάς Πόλης ο οποίος όμως θα πρέπει να αποτελέσει εκ νέου αντικείμενο συζήτησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να τροποποιηθεί όπου χρειάζεται.
Στόχος του συνδυασμού «Η Κέρκυρα ψηλά» είναι να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες διαβίωσης στην παλιά πόλη της Κέρκυρας ώστε το ιστορικό κέντρο να μην ερημώσει, να κατοικείται από ευχαριστημένους κατοίκους οι οποίοι θα υποδέχονται ευχαριστημένους επισκέπτες και θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς λειτουργίας μίας πόλης – μηνείο Ουνέσκο.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνεργασία, νηφαλιότητα, προσέγγιση των προβλημάτων της καθημερινότητα με ρεαλισμό αλλά κυρίως με την πολιτική βούληση να εφαρμοστούν αναγκαία και ψηφισμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης και μαρασμού στην Παλιά Πόλη του νησιού μας

Η συνάντηση με το ΤΕΕ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Νεράντζης μαζί με τέσσερις μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ υποψήφιους του συνδυασμού η Κέρκυρα Ψηλά συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκο Τρίαντο και με τέσσερα μέλη του φορέα. Στην δίωρη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πόλη και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Διαπιστώθηκε σύμπνοια ως προς τα προβλήματα τα οποία θα απασχολήσουν την νέα δημοτική αρχή και ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Σχετικά με τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης συμφωνήθηκε η ανάγκη εφαρμογής του σχετικού Σχεδίου Λειτουργίας με διαβούλευση και συνέργεια όλων των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Διαπιστώθηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την ορθολογική αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, με μέτρα άμεσης ανακούφισης και δρομολόγηση ριζικής διευθέτησης στο μέλλον. Στο θέμα των στερεών αποβλήτων η σύμπνοια απόψεων ήταν απόλυτη ως προς την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του υφισταμένου και εγκεκριμένου σχεδιασμού.
Διαπιστώθηκε από κοινού ότι για τα μικρά και μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν το Δήμο μας υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης και η αξιοποίησή τους θα είναι εφικτή με την βελτιωμένη οργάνωση, τον συντονισμό και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου.
Ήταν κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων ότι το ΤΕΕ αποτελεί πολύτιμο φορέα τεχνογνωσίας και η στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την επίλυση των εκκρεμών αλλά και των μελλοντικών θεμάτων της πόλης και του νησιού.ADMANΠηγή: https://www.corfupress.com/cp/2019/05/%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b6-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bf/