Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Μπιάγκης: “Ο αγώνας των ναυτικών απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια”

Μπιάγκης: “Ο αγώνας των ναυτικών απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια”

22

 

Σήμερα, ο ναυτικός κόσμος αποδεικνύει πως γνωρίζει να παλεύει και να αντιστέκεται ενάντια σε αποφάσεις που επιφέρουν τεράστιο πλήγμα σε διαχρονικές κατακτήσεις που παραβιάζουν καίρια τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η μεγάλη επιτυχία και η καθολική συμμετοχή των ναυτικών στην Πανελλαδική 48ωρη προειδοποιητική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αποτελεί ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αποδεικνύει καθημερινά ότι στα ζητήματα της ναυτιλίας έχει επιλέξει να στηρίζει εμφανώς, μεθοδικά και μονομερώς συγκεκριμένα συμφέροντα αγνοώντας προκλητικά τα δίκαια αιτήματα, το ρόλο και τις προοπτικές των Ελλήνων ναυτικών., ξεχνώντας επιδεικτικά την άρρηκτη σχέση της ελληνικής ναυτιλίας με τον Έλληνα ναυτικό.

Η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω λήψη μέτρων που αντιστρατεύεται τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις επιδιώξεις των Ελλήνων ναυτικών, όπως η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4714/2020 με τις οποίες καταστρατηγούνται οι υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προβλέποντας μισθούς πείνας, τόσο για τα κατώτερα πληρώματα, όσο και για ορισμένες κατηγορίες αξιωματικών.

Πρόσφατα, προχώρησε στην ψήφιση και τη θέση σε ισχύ του ν. 4770.2021, όπου με το άρθρο 53 επέλεξε να μειώσει στο ελάχιστο τα πρόστιμα των εφοπλιστών που εκμεταλλεύονται τους ναυτικούς, υποχρεώνοντας τους να υπερβαίνουν τα μέγιστα όρια εργασίας, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ως Κίνημα Αλλαγής, ενώνουμε τη φωνή μας στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων ναυτικών μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη να συνειδητοποιήσει, ότι ο διάλογος και η διαβούλευση είναι απαραίτητο και αναγκαίο εργαλείο και συστατικό της πολιτικής, ενώ η δογματική και μονομερής εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ναυτιλιακών συμφερόντων λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr