Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Μπιάγκης: Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι βίωμα

Μπιάγκης: Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι βίωμα

18

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ένα σύνθετο μίγμα από Ενετικές και Ορθόδοξες θρησκευτικές παραδόσεις με επιρροές από τα βενετικά πρότυπα και τα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Από τα χρόνια της Ενετοκρατίας το Πάσχα στην Κέρκυρα συνεορτάζεται από την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία. Πρόκειται για το Πάσχα με την πιο έντονη θεατρική διάσταση στην Ελλάδα, γεμάτο μουσικές αφού οι φιλαρμονικές και οι χορωδίες του νησιού ζουν τις πιο ένδοξες στιγμές τους.

Το κερκυραϊκό Πάσχα έχει και έντονο τουριστικό χαρακτήρα, αφού αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, το κερκυραϊκό Πάσχα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σ’ όλη την Ελλάδα.

Φέτος ζούμε και πάλι ένα διαφορετικό Πάσχα με την ελπίδα και την προσμονή να επιστρέψουμε ξανά σ’ όσα μας στέρησε η πανδημία. Ας σηματοδοτήσει τούτο το Πάσχα μια νέα αρχή για όλη την ανθρωπότητα. Το αναστάσιμο φως ας μετατρέψει το σκοτάδι της πανδημίας σ’ ένα ελπιδοφόρο αύριο που θα γεμίσει τις ψυχές μας με αγάπη και αισιοδοξία.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr