Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα O A.Aυλωνίτης για την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Κέρκυρα

O A.Aυλωνίτης για την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Κέρκυρα

43

Το δελτίο τύπου του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας και οι Τομεάρχες Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επισκέφτηκαν την Κέρκυρα, όπου όλοι μαζί τόσο σε ξεχωριστές συναντήσεις, όσο και σε σημεία όπου περιόδευσαν είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εργαζόμενους, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά την διάρκεια του περιπάτου τους  στη πόλη έγιναν δέκτες  της αγάπης των συμπολιτών μας αλλά και της αγωνίας τους για τα όσα συμβαίνουν. Ζήτησαν την συμπαράσταση του Προέδρου προσωπικά και του κόμματος μας.  Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους πολίτες και στους επαγγελματίες της πόλης της Κέρκυρας σε συσκέψεις  που οργανώθηκαν από το κόμμα μας , την ανυπαρξία του κυβερνητικού σχεδιασμού και την ανησυχητική και επικίνδυνη αδράνεια της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η εικόνα που προσλαμβάνει κανείς σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά, όπως η Κέρκυρα, είναι μια εικόνα δραματική, εικόνα τραγική για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και στου ίδιους τους επιχειρηματίες», «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, με την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου». Αφουγκράστηκε τις μεγάλες ανησυχίες και την τεράστια δυσαρέσκεια του κόσμου αναφορικά με τα ελλιπή κυβερνητικά μέτρα, ενώ βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ουσία των προτάσεών του κόμματος  για εμπροσθοβαρή στήριξη της εργασίας και όχι της ανεργίας.

Οι εκπρόσωποι των  εργαζομένων  εξέφρασαν με αναλυτικό τρόπο την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί και τα νοικοκυριά τους, αποτυπώνοντας τις εκτεταμένες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν το αμέσως  ερχόμενο χρονικό διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε αυτούς για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης όλων των  εργαζόμενων στον τουρισμό και επισιτισμό αναλύοντας την πρόταση του κόμματος που ως πυρήνα έχει την στήριξη της εργασίας και όχι της ανεργίας.  Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των τουριστικών καταλυμάτων, των επιχειρήσεων εστιάσεως κλπ   εξήγησαν την δεινή κατάσταση  στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις τους λέγοντας πως στο 90% σήμερα, παραμένουν κλειστές, ενώ ζήτησαν την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων ενίσχυσης της ρευστότητάς τους,  μετάθεσης των φορολογικών και ασφαλιστικών  υποχρεώσεων τους και επίσης της μετάθεσης της πληρωμής επιταγών. Ο Πρόεδρος ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος «Μένουμε Όρθιοι» που είναι ταυτόσημες με αυτές των επιχειρηματιών του τουρισμού και του επισιτισμού.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Δημάρχους Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και των Παξών αναπτύχθηκαν κρίσιμα τοπικά θέματα, όπως η ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου, η οριστική απόδοση του παράλιου μετώπου στους πολίτες της πόλης,  η έναρξη των εργασιών στον Ερημίτη, η καθαριότητα και τα εκτελούμενα έργα για την κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, ο πολιτισμός, τα φρούρια  κλπ.  Η συζήτηση  ήταν εποικοδομητική , ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική και αναπτύχθηκαν πλήρως από τους δημάρχους όλα τα καίρια ζητήματα του νησιού, ενώ ζητήθηκε από αυτούς η στήριξη του Προέδρου. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε την βασιμότητα των αιτημάτων, εξήγησε την πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε αυτοκριτικά για όλα τα θέματα που του τέθησαν και κυρίως τόνισε με εμφατικό τρόπο την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης του  στη μελετητική και χρηματοδοτική υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας σε πολλά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο και στο  σύνολο των εκτελουμένων έργων στο Τεμπλόνι  και που αφορούν  την  κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην αποκατάσταση των κυττάρων, βιολογικό κλπ. Δεν άφησε αναπάντητο και το αίτημα στήριξης για το θέμα του «Ερημίτη» δηλώνοντας ότι  αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλαγής της θέσης τους όταν πρόκειται να στηρίξουν δίκαια αιτήματα. Επεσήμανε και υπενθύμισε επίσης τις μνημονιακές δεσμεύσεις μέσα στις οποίες ασκούσε την κυβερνητική πολιτική.

Τέλος κατά την διαδρομή του προς το «κήπο του Λαού» στα Ανάκτορα συνάντησε το σωματείο των Ξεναγών Κέρκυρας, συζήτησε με τους ξεναγούς, άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, τα οποία βρήκε απολύτως δίκαια.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr