Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Ο Γιώργος Καλούδης για την σημερινή συνεδρίαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Γιώργος Καλούδης για την σημερινή συνεδρίαση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

37

Επείγοντα Προβλήματα Επιβίωσης του λαού να λύσει άμεσα η κυβέρνηση, υποστήριξε σήμερα με δημιουργικές προτάσεις ο Γιώργος Καλούδης

Επιτέλους μετά από καθυστέρηση 10 μηνών

η σύσκεψη των αρχηγών στον Δήμο

με τηλεδιάσκεψη

9/4/2020

Επιγραμματικά αυτά που υποστήριξε ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» Γιώργος Καλούδης:

1) Πολύ μεγάλη καθυστέρηση για να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση 10 μηνών για συγκληθεί η υποσχεθείσα από τη κ.Δήμαρχο σύσκεψη των αρχηγών.

Μπορούσε εύκολα να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.  Ακόμη και τώρα προσφέρεται ο προχωρημένος πληροφοριακά Σύμβουλός μας κ. Μάχος Βασιλάκης να βοηθήσει.  Ρώτησα και τον  υπάλληλο της ΠΕΔΙΝ κ.Κρεμμύδα , ο οποίος διοργάνωσε άψογα την συνεδρίαση της Περιφ. Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων  προχθές  και προσφερόνταν και προσφέρεται να βοηθήσει για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

2) Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να λάβει ο Δήμος  αλλά  πολύ περισσότερα μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα η Κυβέρνηση για να ανακουφιστούν και να επιβιώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επαγγελματίες, το  κάθε νοικοκυριό, ακόμα και μεμονωμένα άτομα, οι καταστηματάρχες, οι αγρότες, οι ψαράδες, τα τουριστικά καταλύματα, η μικρομεσαία τάξη. Ό ήλιος βγήκε για όλο τον κόσμο.

Η αποζημίωση επιβίωσης των 800 ευρώ να δοθεί σε όλους, εδώ και  τώρα, για να επιβιώσουν οι συμπολίτες μας. Υπάρχει απόθεμα 37 δις ευρώ που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα.Αρχίζομαι να προβληματίζομαι πολύ για την κοινωνική αναλγησία της Γερμανικής Ε.Ε. Η κυβέρνηση οφείλει να

Οφείλει η κα Δήμαρχος να τα διεκδικήσει άμεσα από την Κυβέρνηση με διαβήματα και τηλεφωνήματα σε όλους τους υπουργούς και στον Πρωθυπουργό, καταθέτοντας και το πολύ δυνατό και ομόφωνο Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, που είχα εισηγηθεί στην Π.Ε.Δ.Ι.Ν.

3) Το Νοσοκομείο Κέρκυρας πρέπει να γίνει άμεσα, εδώ και τώρα, «Νοσοκομείο Αναφοράς» και όχι να υπάγεται στα Γιάννενα και να γίνονται ανακοινώσεις από τα Γιάννενα για θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.  Κάκιστα έγινε αυτό.  Είμαστε Πρωτεύουσα Περιφέρειας.  Να το διεκδικήσει άμεσα η κα Δήμαρχος.  Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει άμεσα με θεσμικά μέτρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλ. με προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Δεκάδες Κερκυραίοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους ως φορείς του ιού και αυτό το έχουν αποκρύψει οι υγειονομικές αρχές.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας κ. Γιαννούλης οφείλει άμεσα να αλλάξει τις εντολές που έχει δώσει στους αστυνομικούς, να μην παρατηρείται κατάχρηση εξουσίας  και αντί να μοιράζουν άδικα πρόστιμα των 150 ευρώ πχ σε κυρίες που δεν κάνουν καμία παράβαση νόμου  βγάζοντας τα κατοικίδιά τους σε επιτρεπόμενη έξοδο ή σε ζευγάρι που μόνον η σύζυγος είχε ξεχάσει τη ταυτότητά της, αντί να υπάρχουν 3 περιπολικά- 3-4 οχήματα της Πυροσβεστικής- 4 μοτοσυκλέττες της ΕΛΑΣ  στη παραλιακή της Γαρίτσας, λες και οι Κερκυραίοι πρέπει να βρίσκονται σε 24ωρη βάση φυλακισμένοι και να καταρρεύσουν από την ακινησία και τη κατάθλιψη,λες και δεν το επιτρέπει ο νόμος,  να κάνει αυστηρή επιτήρηση αυτών που βρίσκονται νοσούντες από τον ιό σε καραντίνα στο σπίτι.  Θυμίζω τον συμπολίτη – φορέα του ιού από χωριό της Πόλης που ενώ έπρεπε να μένει στο σπίτι του επιτηρούμενος έκανε βόλτες παντού, μέχρι τη Δασιά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, διαδίδοντας το ιό. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες Δικηγόρων σε ΜΚΔ. Δεν στέκει σε καμμία λογική η Κέρκυρα των 105.000 κατοίκων να είναι πρωταθλήτρια σε παραβάσεις μετακίνησης, πάνω από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαία, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία κλπ. Σε καμμία λογική δεν στέκει αυτό.

4) Συμφώνησα με τον κ. Τρεπεκλήνα αγοραστεί άμεσα μηχάνημα από τον Δήμο για να κάνει τα tests, δηλ. για την διαπίστωση εάν κάποιος είναι φορέας το Κορωναιού ή όχι.

Το αίτημα αυτό για να γίνονται δειγματοληπτικά tests δημόσια το έχω διακηρύξει μονότονα 3 μήνες, και μέσα από το Live στο FB ως σοβαρή κυβερνητική παράλειψη.  Το μηχάνημα για tests θα συμβάλει και στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας για τον τουρισμό μας.

Τελικά συμφωνήθηκε αυτό.

5)Ρώτησα την κα Δήμαρχο ποιο είναι το ταμείο του Δήμου σήμερα και μου απάντησε, ότι είναι γύρω στα 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr