Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα ΠΕΔΙΝ: Ομόφωνο το ψήφισμα Καλούδη για τα μέτρα στήριξης

ΠΕΔΙΝ: Ομόφωνο το ψήφισμα Καλούδη για τα μέτρα στήριξης

76

Το ψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Καλούδης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της ΠΕΔΙΝ ψηφίσθηκε ομόφωνα από το σώμα.

Το ψήφισμα

ΑΙΤΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ:
«ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ – ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ-ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΨΑΡΑΔΕΣ»

Η πατρίδα μας έχει τεθεί σε καραντίνα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη πρόληψη ραγδαίας επέκτασης του κορώναιού COVID-19. Έχει τεθεί στον πάγο η οικονομία και τα πάντα τα σκιάζει ο φόβος και ζούμε, με καθυστέρηση 36 χρόνων σκηνές « 1984 by George Orwell” και τον Big Brother επί θύραις ή ήδη στα σπίτια μας..

Μία κυβέρνηση, σε ένα κράτος δικαίου της Ευρωπαικής Ένωσης, διαποτισμένο στη συνταγματική και θεσμική ραχοκοκκαλιά του από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης «ελευθερία, ισότης, αδελφότης» όταν θέτει τον λαό σε καραντίνα και τον κλείνει με αστυνομικά μέτρα στο σπίτι οφείλει να του εξασφαλίσει δωρεάν:
1) Νερό, 2) Ηλεκτρικό ρεύμα, 3) Τηλέφωνο, 4)Φαγητό για όλη την οικογένεια, 5)αναστολή-μετάθεση πληρωμής όλων των λογαριασμών και υποχρεώσεων σε Τράπεζες, Εφορίες, ΕΦΚΑ κλπ ως παρακάτω.
Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, έχει εξαγγελθεί εν μέρει, με άδικους όμως και αντικοινωνικούς αποκλεισμούς.

Α. ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Ζητάμε άμεση με θεσμικά μέτρα και με ικανοποιητικά ποσά υποστήριξη, με βάση τις σημερινές τοποθετήσεις, υποστήριξη της κυβέρνησης προς τους Δήμους, ως συμπληρούμενο σήμερα πριν τη λήξη της συνεδρίασης και τη ψήφισή του ή όπως θα συμπληρωθεί από το Προεδρείο κατ΄ εξουσιοδότηση του Δ.Σ., με βάση τις τοποθετήσεις.

Β. ΜΕΤΡΟ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Κατά διασταλτική ερμηνεία της ΠΝΠ ή με νέα διάταξη σε νέα ΠΝΠ να αναγνωρίζεται και να ορίζεται ότι οι Επικεφαλής των Παρατάξεων ή εξουσιοδοτημένος Σύμβουλος κάθε Παράταξης να εξαιρείται της απαγόρευσης των μέτρων κυκλοφορίας, όπως ακριβώς εξαιρούνται και οι Αντιδήμαρχοι. Έτσι θα μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει στον τόπο τους, να συνδράμουν συμπολίτες μας, να ελέγχουν και να ασκούν τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα.

Γ. ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γ.Α.
1)Την επανυπαγωγή των Δικηγόρων και την υπαγωγή ΟΛΩΝ των ελεύθερων επαγγελματιών, καταστηματαρχών, αγροτών και κτηνοτρόφων μας στην αποζημίωση επιβίωσης των 800€, με τον όρο το εισόδημα του 2018 να ήταν κάτω από 25.000 ευρώ,

2)Την υπαγωγή των ελεύθερων επαγγελματιών, ως πληττομένου κλάδου, στο καθεστώς μείωσης μισθώματος επαγγελματικής στέγης.

3)Την πλήρη απαλλαγή των ελεύθερων επαγγελματιών, από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά αντίστοιχα τα Δικαστήρια, τα μαγαζιά, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα κάθε είδους.

4)Την μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους 2020.

5) Την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος .

6) Την κατάργηση προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους .

7) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το 2020,

Μείωση του ΦΠΑ στη κατώτερη βαθμίδα δηλ 6% για το 2020,
( Το νησί Holgeland, με 1500 κάτοικους του κρατίδιου Sleswing-Holstein της Γερμανίας είναι απαλλαγμένο από κάθε φόρο και ΦΠΑ.
Τα άλλα πέντε νησιά της Γερμανίας τα Rügen, Sylt Usedom, Borgum, Nordemey, Fehmarn είναι μόνιμα σε ειδικό καθεστώς χαμηλών φόρων και ΦΠΑ 6%).
8) Την κατ’ εξαίρεση χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ , προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα είσπραξης των οφειλομένων από φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

9) Την αναστολή της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ και τις Ιδιωτικές Εταιρείες – Παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, για όλους τους πολίτες που τυχόν έχουν οφειλές.

10) Κατάργηση των πάγιων για τηλέφωνο και κινητό τηλέφωνο το 2020 και αναστολή είσπραξης και κόψιμο τηλεφώνων από όλες τις εταιρείες μέχρι και 3 μήνες μετά την πλήρη αποκατάσταση λειτουργίας της οικονομίας για όλους, νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

11)Την αναστολή της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2020.

12)Τη νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις μέχρι τον Οκτώβρη 2020 κατ΄ αρχήν.

13. Πλήρη και απόλυτη προστασία της α΄ κατοικίας, λαμβανομένων υπόψη της μεγαλύτερης ανάγκης των πολύτεκνων οικογενειών και του δημογραφικού προβλήματος.

14. Την άμεση απαγόρευση των εισπρακτικών εταιρειών να παίρνουν τηλέφωνα και να καταπιέζουν το λαό μέσα από μεγαλοδικηγορικά γραφεία της Αθήνας, αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες που δυστυχεί ο κόσμος.

15) Ουσιαστική επιτήρηση όσων έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθόσον αποδείκτηκε ότι η αστυνομία δεν επιτηρούσε τη γνωστή περίπτωση φορέα στη Κέρκυρα.

Γ.Β. ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Υπαγωγή στην αποζημίωση επιβίωσης των 800ε, εφόσον ένα ζευγάρι δεν έχει εισπράξει το ποσό αυτό για άλλη αιτία.

Για κάθε παιδί ανήλικο πρόσθετο ποσό 500 ευρώ το μήνα.

Αιτιολογία: Με βάση την ΕΕ και την Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) το όριο της φτώχειας ορίζεται στα 5.000 ευρώ καθαρό εισόδημα το χρόνο. Η ανατροφή και η αναγκαστική παραπαιδεία με φροντιστήρια κλπ στοιχίζει γύρω στα 600-800 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί-πασίδηλο γεγονός.

Γ.Γ. . ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

1) Δωρεάν κεφάλαιο κίνησης 800ε για κάθε υπνοδωμάτιο τουριστικών καταλυμάτων,

2) Άμεση σύσταση Επιτροπής Τουρισμού Ιονίων Νήσων της ΠΕΔΙΝ, με συμμετοχή εκπροσώπων των Τουριστικών Πρακτόρων, Τουριστικών Καταλυμάτων, Ξενοδόχων, Ξεναγών, Τουριστικών Λεωφορείων, Ημεροπλοίων, Ξενοδοχουπαλλήλων, ΟΕΒ,, η οποία θα εισηγηθεί μέσα σε μία εβδομάδα μέτρα προβολής και ανόρθωσης του Τουρισμού των Ιονίων Νήσων,

Γ.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Νομοθετική αναγνώριση της εποχιακής εργασίας των ξενοδοχουπαλλήλων και του επισιτισμού και καταβολή της ανεργίας τον χειμώνα, ανεξάρτητα από τους μήνες ή ημέρες απασχόλησης το 2020.
Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Κ ΨΑΡΑΔΩΝ
Προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής αμνοεριφίων και αλιευμάτων από άλλες χώρες.

Αποστέλλεται:
1) Στον Πρωθυπουργό της Χώρας μας κ. Μητσοτάκη και
σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς
2)Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο,
3)Οικονομίας κ. Σταικούρα,
4)Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη,

και ακολουθεί διάβημα (επίσκεψη) του Προέδρου κ. Παρίση και των 4 Δημάρχων των Πρωτευουσών των Νησιών μας στον Υπουργό Εσωτερικών και τους άλλους υπουργούς.

The post ΠΕΔΙΝ: Ομόφωνο το ψήφισμα Καλούδη για τα μέτρα στήριξης appeared first on CorfuPress.com.

Πηγή: www.corfupress.com