Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Πελάης:«Ή θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία με εμάς ή δε θα ανοίξουν»

Πελάης:«Ή θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία με εμάς ή δε θα ανοίξουν»

33

«Ανακοινώθηκαν τα μέτρα από την κυβέρνηση για την εκκίνηση της τουριστικής οικονομίας και πως αυτά παρεμβαίνουν στις εργασιακές σχέσεις.Κυβέρνηση και εργοδοσία βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στον τουρισμό». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας , Σταματης Πελάης , ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το σωματείο του αλλά και επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου.

Στην συνέχεια, τόνιζε ότι κατήργησαν την κλαδική συλλογική σύμβαση η οποία είναι και υποχρεωτική κι οδηγούν σε φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό.

«Παίζουνε με τις ζωές μας και δεν θα το επιτρέψουμε», επισήμανε ο κ.Πελάης και έκανε κάλεσμα σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 9 πμ έξω από τις εισόδους επιχειρήσεων και στις 11πμ της ίδιας ημέρας οι εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από τον ΟΑΕΔ για μια ακόμη διαμαρτυρία και θα απαιτήσουν να αρθούν τα μέτρα.

Βίντεο:

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=3LhLJYT6gFc

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr