Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Περιοδείες υποψηφίων της ΛΑ.ΣΥ σε σουπερ μάρκετ και συζητήσεις με εμποροϋπάλληλους

Περιοδείες υποψηφίων της ΛΑ.ΣΥ σε σουπερ μάρκετ και συζητήσεις με εμποροϋπάλληλους

69

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Γιάννη Μπορμπότη και την Αλεξάνδρα Μπαλού βρέθηκε στα σούπερ μάρκετ του νησιού μας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχο το θέμα της ελαστικοποίησης των ωραρίων εργασίας, η οποία εκμηδενίζει τον όποιο χρόνο έχουν στην διάθεσή τους για την οικογένειά τους, για κοινωνικές συναναστροφές, χτυπά ευθέως την μητρότητα, τους μειώνει στην πράξη τον μισθό εξαντλεί ακόμα περισσότερο τους ήδη εξαντλημένους εργαζόμενους, διαμορφώνει ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για νέα εργοδοτικά εγκλήματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, τα «εορταστικά ωράρια», τις «λευκές νύχτες», τις «μαύρες Παρασκευές», την εργοδοτική αυθαιρεσία διαμορφώνουν μία αφόρητη κατάσταση για τους εμποροϋπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων με την απόφασή της για επέκταση των ωραρίων από 1 Μάη έως 31 Οκτώβρη κάθε έτους μέχρι τα μεσάνυχτα, για ολόκληρη την Περιφέρεια, έδειξε με τίνος το μέρος είναι. Ικανοποίησε το αίτημα των μεγαλοεργοδοτών του χώρου με το απαραίτητο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Την απόφαση στήριξαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που υπερασπίζονται συνολικά την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την απόφαση αυτή και από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων, που αντιμετωπίζουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Βρίσκεται και θα βρίσκεται σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων κόντρα στην εκμετάλλευση από την μεγαλοεργοδοσία, βοηθώντας στην πράξη, ώστε οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τέτοιες αντεργατικές αποφάσεις. Εξάλλου, πολλοί από τους σημερινούς υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρεια με την Λαϊκή Συσπείρωση προέρχονται από τον χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, κατέθεσε πρόταση κατάργησης της παραπάνω απόφασης (αρ. 107-13/28-07-2018, ΑΔΑ: ΨΠ347ΛΕ-ΙΣΣ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο (13/5/2019), η οποία απορρίφτηκε από την Περιφερειακή Αρχή ΙΝ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ). Μάλιστα ο Περιφερειάρχης υπερασπίστηκε την απόφαση, καθώς και την εφαρμογή της επέκτασης των ωραρίων, που ήδη αρχίζουν και επιβάλουν οι μεγαλοεργοδότες του χώρου του εμπορίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που δεν έβγαλαν άχνα για τα παραπάνω.

Και τα παραπάνω παραδείγματα να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για κάθε εργαζόμενο, καθώς αυτό που διακυβεύεται είναι ποια δύναμη βρίσκεται στο πλευρό τους. Αν αύριο οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ θα έχουν ένα σύμμαχο ή έναν αντίπαλο στις διεκδικήσεις τους. Αποφασιστικά και μαζικά να ενισχύσουν την δική τους δύναμη ψηφίζοντας τους υποψήφιους αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους, σε Περιφέρειες και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού!

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/periodies-ypopsifion-tis-la-sy-se-souper-market-ke-syzitisis-me-eboroypallilous/