Πολιτική δραστηριότητα του υποψήφιου δήμαρχου Γιάννη Μπορμποτη το Σάββατο 18 Μαιου

23

 

Να μη συμβιβαστούμε με «μία από τα ίδια»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Γιάννης Μπορμπότης συμμετείχε σε σύσκεψη νεολαίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μάη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι που συζήτησαν γύρω από τα όσα τους απασχολούν μπροστά και στις εκλογές της 26ης Μάη.         Ο Γιάννης Μπορμπότης κάλεσε τους νέους ανθρώπους να μη συμβιβαστούν με «μία από τα ίδια» σε αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα οι 500.000 νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Η νεολαία απαιτείται να ψηφίζει μαχητικά, διεκδικητικά και ανυπότακτα! Να ψηφίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ γιατί παλεύουν μαζί με τη νεολαία να κάνουν πράξη τα όνειρά της. Για μία ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα. Γιατί πρόοδος σήμερα για τους νέους και τις νέες είναι να απολαμβάνουν μία ζωή καλύτερη από αυτή που είχαν οι γονείς και παππούδες τους. Γιατί στην εποχή της τόσο μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα μορφώνονται ολοκληρωμένα, ότι όλο και λιγότεροι νέοι θα έχουν σταθερή δουλειά.

Αρκετά λοιπόν με τα παραμύθια όσων λένε ότι επενδύουν στη νεολαία και τις δυνατότητές της την ίδια στιγμή που συρρικνώνουν τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων και τους αξιοποιούν ως φθηνό ανακυκλώσιμο υλικό με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, με μισά δικαιώματα και άρα μισή ζωή.

Στις εκλογές της 26ης Μάη οι νέοι και οι νέες της χώρας έχουν όλους τους λόγους να πάνε σε όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο χέρι. Για να είναι περισσότεροι οι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο που θα αποκαλύπτουν, θα ενημερώνουν το λαό για ό,τι του ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες, σπάζοντας τη σιωπή και την ομοφωνία όλων των υπόλοιπων. Για να είναι περισσότεροι οι αυτοί που δεν θα πουν ποτέ ότι τα μεγάλα προβλήματα των νέων «δεν είναι αρμοδιότητά τους», αλλά θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια ο Γ. Μπορμπότης πραγματοποίησε περιοδεία στους Σιναράδες με τη συμμετοχή του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Μπάμπη Χαραλάμπους και των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, Γραμμένου Ευτυχίας, Δουκάκη Νίκου, Δουκάκη Σπύρου και Πηγή Νίκου. Μετά την περιοδεία ακολούθησε ομιλία και συζήτηση σε καφενείο στην πλατεία του χωριού.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την έλλειψη των υποδομών της περιοχής και την ευθύνη που έχει η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή για αυτή την κατάσταση. Το μεγάλο δίκτυο αγροτικών δρόμων της περιοχής είναι εγκαταλελειμμένο και πολλές φορές οι κάτοικοι με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να φτάσουν στα κτήματά τους. Επίσης, επισημάνθηκε η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης στο χωριό. Αν και οι εγκαταστάσεις του βιολογικού στην Περιοχή του Σκάφωνα είχαν ολοκληρωθεί δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η σύνδεση με τα χωριά με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να μην είναι πια λειτουργικές και να απαιτούν νέα έξοδα. Τέλος, απασχόλησε όπως ήταν φυσικό και το ζήτημα των απορριμμάτων που οξύνεται τραγικά το καλοκαίρι αφού γύρω από το χωριό υπάρχει και μεγάλη τουριστική δραστηριότητα. Η λύση που έχει βρει ο Δήμος μέχρι τώρα είναι να εξαφανίσει τους κάδους από την περιοχή!!!

Η έλλειψη προσανατολισμού των τοπικών αρχών να λύσουν τα λαϊκά προβλήματα είναι εμφανής σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας στα χωριά όλης της Κέρκυρας. Λύση είναι η αλλαγή αυτού του προσανατολισμού και αυτό μπορεί να γίνει με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωση, των ψηφοδελτίων που στηρίζονται από το ΚΚΕ.

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/politiki-drastiriotita-tou-ypopsifiou-dimarchou-gianni-borboti-to-savvato-18-meou/