Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Σάββατο 18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Καποδίστρια

Σάββατο 18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Καποδίστρια

43

Το Σάββατο 18 Μαΐου το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών γιορτάζει την, καθιερωμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος το ICOM αφιερώνει στο θέμα: «Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Μουσείο Καποδίστρια γιορτάζει την Ημέρα:

  • Με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους στο Μουσείο . Το Μουσείο & το καφέ στον κήπο είναι ανοικτά από τις 10:00 έως τις 16:00.
  • Με συμμετοχή στο TEDxIonianUniversity, το πρώτο TEDx που διοργανώνεται στην Κέρκυρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο διεξάγεται στην Ιόνιο Ακαδημία και έχει θέμα: PRISMA

Περιγραφή δράσης στο πλαίσιο του TEDxIonianUniversity:
Το Μουσείο παρουσιάζει αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο TEDx ένα διαδραστικό ψηφιακό περίπατο σε μουσεία της πόλης της Κέρκυρας, με θέμα «Υπό το πρίσμα του Κυβερνήτη: τα Μουσεία της πόλης της Κέρκυρας».
Η δράση του Μουσείου για τους συμμετέχοντες στο TEDx,  αποτελεί μία ψηφιακή περιήγηση στα Μουσεία της Κέρκυρας, με αφορμή τον Κυβερνήτη. Χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή για κινητά & τάμπλετ, οι συμμετέχοντες εντοπίζουν qr codes και χρησιμοποιούν την επαυξημένη πραγματικότητα για να περιηγηθούν στην πόλη της Κέρκυρας και στα Μουσεία της, για να ανακαλύψουν πτυχές της ζωής και του έργου του Κυβερνήτη αλλά και νέες όψεις των Μουσείων της πόλης και των συλλογών τους. Έτσι, η προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια γίνεται μια αφορμή για σύνδεση των Μουσείων, που, ως πολιτισμικοί κόμβοι, μας αποκαλύπτουν την πλούσια ιστορία του τόπου!

Για την συμμετοχή στη δράση αυτή είναι απαραίτητη η συμμετοχή στο TEDxIonianUniversity (για περισσότερες πληροφορίες/εισιτήρια:  https://www.facebook.com/pg/TEDxIonianUniversity/about/?ref=page_internal )

Για όλο το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου 2019, το Μουσείο Καποδίστρια συμμετέχει στη εθνική δράση «Επισκέψιμα Αρχοντικά», μια διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/savvato-18-maiou-diethnis-imera-mousion-sto-mousio-kapodistria/