Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τσερεμή

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τσερεμή

55

Σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Άη Γιαννόπουλου στο Μαντούκι στις 18:00 , θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Γιώργου Τσερεμή, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο την Παρασκευή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου έκανε την εξής δήλωση:

Η ώρα αυτή είναι δύσκολη, ο πόνος βαρύς και ασήκωτος. Ποτέ στη ζωή μου δεν σκέφτηκα ότι θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση, να είμαι αναγκασμένος να αποχαιρετίσω ένα φίλο, ένα άριστο συνεργάτη, ένα πραγματικό ηγέτη. Ναι Γιώργο , είναι οδυνηρό για όλους εμάς, να αποδεχθούμε και να ζήσουμε με αυτή την απώλεια.
Σήμερα, δεν αποχαιρετούμε τη ψυχή και το πνεύμα σου. Όχι φίλε, δεν έφυγες, δεν μπορείς να φύγεις. Είσαι εδώ, ανάμεσά μας και θα ζεις καθημερινά μαζί μας, μέσα από τις αναμνήσεις, τις νουθεσίες, τους αγώνες, τις παρεμβάσεις, τους χειρισμούς και τις αποφάσεις σου. Το έργο και η μορφή σου δεν μπορούν να σβήσουν ποτέ.
Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ναι Γιώργο , βλέπαμε το τέλος και πρώτος εσύ, αλλά η ψυχική σου δύναμη, η αξιοπρέπεια και η πλήρης πνευματική σου διαύγεια, μας έδινε ελπίδες ότι δεν θα μας άφηνες τόσο νωρίς. Ναι, έδινες μια μάχη που ήταν άνιση, αλλά όπως πάντα δεν έκανες πίσω, δεν δείλιασες. Ήσουν ο Πρόεδρος, ο επικεφαλής, ο μπροστάρης, ακόμη και στη πιο δύσκολη φάση της ζωής σου. Πάντα πρώτος στις δύσκολες αποστολές, σ΄ ένα αγώνα μεταξύ του ανέφικτου και του εφικτού. Έμεινες φίλε μου μέχρι το τέλος αναλλοίωτος και αυθεντικός. Απόλυτος αλλά και δίκαιος. Σταθερός και ευρηματικός. Ειλικρινής και διορατικός Παθιασμένος με τη ζωή και τις μεγάλες σου αγάπες τη Κέρκυρα και το συνδικαλισμό. Ελεύθερο πνεύμα, χωρίς φραγμούς. Έτοιμος να ακούσεις, να συζητήσεις, αλλά και να αναλάβεις το κόστος και τις επιπτώσεις των αποφάσεών σου. Δε σε φόβιζε ο δρόμος, αυτό που σε ένοιαζε ήταν ο τελικός προορισμός και ο στόχος. Δεν συμφωνούσαμε πάντα. Είχαμε διαφωνίες, αλλά ξέραμε πως να βρούμε λύσεις κοινά αποδέκτες αλληλοσεβασμός δεκαετιών. Θυμάμαι όταν σε μια από τις έντονες συζητήσεις μας, μου είπες: «Φίλε, αυτός είμαι, αποδέξου με, δεν πρόκειται να αλλάξω…»
Και σε αποδέχτηκα φίλε, όπως με αποδέχθηκες και εσύ. Αποδέχθηκα ένα άνθρωπο ευθύνης και δημιουργικότητας που κατάφερε στη ζωή του να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση εχθρών και φίλων. Ένα άνθρωπο που πετούσε ψηλά, γι΄ αυτό έβλεπε μακριά.
Έβλεπες μπροστά και σπάνια αντιδρούσες στην άδική κριτική, τη λάσπη και τα κτυπήματα κάτω από την μέση. Μου έλεγες, «θα βγω μπροστά, δεν θα τους αρέσει αλλά δεν πειράζει εγώ αντέχω»
Αντιμετώπιζες αυτή την ταλαιπωρία με ένα μοναδικό τρόπο. Διαχώρισες τη ψυχή και το μυαλό από το σώμα. Η ασθένεια δεν ήταν ικανή να επηρεάσει την κρίση και την διαύγειά σου. Καθημερινά έδινες οδηγίες στη Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία, έλυνες προβλήματα, μας έδινες κατεύθυνση. Ήσουν πρόεδρος μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Φίλε, έφυγες με αξιοπρέπεια όπως έζησες όλη σου την ζωή. Δεν παραδόθηκες, αγωνίστηκες μέχρι τέλους. Έκανες πολλά και ήθελες να κάνεις κι άλλα, αλλά δεν πρόλαβες. Να είσαι βέβαιος πως το όραμά σου και το έργο σου θα συνεχιστεί , από εμάς τους συνεργάτες σου.
Πρόεδρέ μας, φίλε Γιώργο,
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και αιώνια η μνήμη σου.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr