Σπύρος Κροκίδης: «Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με αναδιανομή της φτώχειας»

36

Η δήλωση του Σπύρου Κροκίδη: 

Επιτέλους έφτασε η ώρα οι Έλληνες να επιλέξουμε. Και τώρα πλέον γνωρίζουμε, δυστυχώς από πρώτο χέρι, ότι τα πειράματα στις εκλογές μπορούν να αποβούν μοιραία για τις ζωές όλων μας. Η επιλογή μας αυτή τη φορά πρέπει να είναι μια επιλογή εθνικής ευθύνης.

Στη Νέα Δημοκρατία θα πετύχουμε εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Θα ολοκληρώσουμε  τα μεγάλα έργα που παραμένουν παγωμένα, θα προσελκύσουμε επενδύσεις κι έτσι θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Tο στρατηγικό μας σχέδιο προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες,  μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, με ταυτόχρονη δημιουργία ισχυρών επενδυτικών κινήτρων για τους επιχειρηματίες. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατία και θα επιβάλουμε τη λογική! Παντού!

Μόνον έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Χρησιμοποιώ  τη λέξη “νέες” και όχι “ξένες” γιατί θέλω να τονίσω το εξής: Αν δεν επενδύσουμε εμείς, πρώτοι, στη χώρα μας, δεν θα επενδύσουν ούτε οι ξένοι!

Τι προτιμάμε; Μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που παραπαίοντας υπόσχεται 500.000 νέες θέσεις εργασίας, μοιράζει προσβλητικά επιδόματα και που τελικά μας παίρνει 10 για να μας επιστρέψει 2  ή μια κυβέρνηση που υπόσχεται μόνο να ξαναβάλει την πατρίδα σε τροχιά ανάπτυξης κι ευημερίας;

Τον ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε στρατιές συμβασιούχων ή τη Νέα Δημοκρατία που θέλει και μπορεί να δημιουργήσει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας;

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αυτοί  που θα έσκιζαν τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο, χρέωσαν τους Έλληνες τουλάχιστον με 100 δισ. , ψήφισαν δύο αχρείαστα μνημόνια και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία. Και όλα αυτά κατά την διάρκεια της “περήφανης” διαπραγμάτευσής τους! Χωρίς ίχνος κοινωνικής  ευαισθησίας,  έθεσαν ως μόνο στόχο τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Αύξησαν τους φόρους, μείωσαν τις συντάξεις και επί της ουσίας κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ανάπτυξη όμως δεν επιτυγχάνεται με αναδιανομή φτώχιας!

Γιατί για εμάς στη Νέα Δημοκρατία ο στόχος δεν είναι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αλλά η ανάπτυξη που θα θωρακίσει την οικονομία   και θα ωφελήσει σταδιακά όλους τους Έλληνες πολίτες.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που ονειρευόμαστε γι αυτά, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν τα παιδιά μας να αναζητούν μια αξιοπρεπή ζωή στο εξωτερικό…γιατί αξίζουμε καλύτερα!

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/kerkyra-eidhseis/spyros-krokidis-i-anaptyxi-den-epitygchanete-me-anadianomi-tis-ftochias/