Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Στο ΦΕΚ στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια η τροποποίηση του άρθρου για...

Στο ΦΕΚ στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια η τροποποίηση του άρθρου για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης οδών

73

Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στη δημοσίευση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια στο άρθρο 72 περιλαμβάνεται η τροποποίηση του άρθρου 15 του νόμου 4067/2012  για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης οδών ένα θέμα που αφορά και την επένδυση στον Ερημίτη .

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα με την τροπολογία που υπέγραψαν  οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, προβλέπεται ότι για σύνθετα και εμβληματικά έργα, για τα οποία απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών, τις αρμοδιότητες της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης ασκεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η διάταξη αφορά νέα έργα, αλλά και παλιά, που οι σχετικές μελέτες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Για την υπόθεση είχε επιληφθεί ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την μη λήψη απόφασης του θέματος της υψομετρικής μελέτης της επένδυσης στον Ερημίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας .

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  αναφέρεται ότι “στις περιπτώσεις που εμπίπτουν στο πεδία εφαρμογής του ν.3986/2011 οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και τις έκδοσης σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών ασκούνται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών . Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου προσαρμόζεται και επί εκκρεμών , κατά την έναρξη ισχύος της , αιτήσεων της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών.”

Πηγή: www.startmediacorfu.gr