Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Σύλλογος Προστασίας περιοχών NATURA Nότου: Αλληλεγγύη στους αγώνες για τον Ερημίτη

Σύλλογος Προστασίας περιοχών NATURA Nότου: Αλληλεγγύη στους αγώνες για τον Ερημίτη

46

Ο Σύλλογος Προστασίας περιοχών NATURA Nότιας Κέρκυρας δημοσιοποίησε ανακοίνωση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις για την προστασία του Ερημίτη.

Αναλυτικότερα:

Ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Νatura Νότιας Κέρκυρας είναι ένας νεοσύστατος Σύλλογος που βασικό σκοπό έχει την προστασία των περιοχών και των φυσικών οικοσυστημάτων στην Νότια Κέρκυρα αλλά και των ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών σε όλη την Κέρκυρα.

Υπό αυτή την έννοια, ο Σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μην ενώσει τη φωνή και τις δυνάμεις του με όλα τα κινήματα, τις συλλογικότητες, τους πολίτες της Κέρκυρας στην κινητοποίηση κατά της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη και στη διαμαρτυρία ενάντια στη δρομολογούμενη -παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας- «επένδυση» στο οικοσύστημα αυτό.

Ο Ερημίτης, όπως και περιοχές της Νότιας Κέρκυρας, είτε είναι χαρακτηρισμένες ως περιοχές Natura είτε όχι, είναι από τις ελάχιστες περιοχές που απέμειναν μέχρι σήμερα ανέγγιχτες σε ένα νησί όπου η ανάπτυξη και η επένδυση έχει ταυτιστεί με την ανοικοδόμηση, με το τσιμέντο και με τον βιασμό του περιβάλλοντος.  Άπειρα τα παραδείγματα και διάσπαρτα σε όλη την Κέρκυρα.

Για μας, ανάπτυξη είναι η προστασία των φυσικών πόρων, η αξιοποίηση και ανάδειξη αυτού του μοναδικού περιβαλλοντικού πλούτου του νησιού μας, πάνω στον οποίο βασίστηκε άλλωστε η προσέλκυση των επισκεπτών και η τουριστική ανάπτυξη.  Αυτόν τον πλούτο, όσος απέμεινε,  οφείλουμε να τον διατηρήσουμε ως μοναδική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Στο υπερκορεσμένο τουριστικά νησί μας δεν λείπουν άλλωστε  ούτε τα ξενοδοχεία ούτε οι τουριστικές υποδομές.  Μάλιστα, η τουριστική κρίση που βιώνουμε οξύτατα αυτή την  περίοδο αποδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο πόσο ευάλωτη είναι η ανάπτυξη που βασίζεται στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και πόσο επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να στραφούμε σε άλλες αναπτυξιακές επιλογές.

Δηλώνουμε, λοιπόν, αλληλέγγυοι στον αγώνα που κάνουν οι πολίτες της  Κέρκυρας και ο σύλλογος «Ερημίτης Πλούς», συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των ημερών και σε όποιες άλλες οργανωθούν προσεχώς, και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να λάβουν ενεργά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τόσο στην πόλη το Σάββατο το πρωί όσο και το απόγευμα  στον Άγιο Στέφανο Σινιών.  Εκεί όπου στήνεται η «φιέστα» για να γιορτάσουν το ΒΙΑΣΜΟ του παρθένου οικοσυστήματος.

                   Το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους δυνατούς και ενωμένους!

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr