Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Συνάντηση Δημάρχου Μ. Υδραίου με την Πρόεδρο του ΕΟΤ – Αποφάσισαν σύγκληση κοινής...

Συνάντηση Δημάρχου Μ. Υδραίου με την Πρόεδρο του ΕΟΤ – Αποφάσισαν σύγκληση κοινής σύσκεψης τη Δευτέρα με παρουσία των τουριστικών φορέων   

52

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

Το παρόν και το μέλλον του Κερκυραϊκού τουρισμού την μετα-covid εποχή ήταν το κύριο αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, παρουσία και του αρμόδιου αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα. Αυτό είναι και το θέμα σύσκεψης την οποία συγκαλούν οι δύο πλευρές από κοινού με την παρουσία όλων των τουριστικών φορέων την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο. 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ βρίσκεται στην Κέρκυρα και είχε σήμερα μια μακρά σε διάρκεια συνεργασία με τους αρμοδίους για τον τουρισμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν την κ. Γκερέκου για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σχετικά με την προβολή της Κέρκυρας μέσω των social media με το σύνθημα Corfu: Clean and Safe καθώς η χρήση των νέων τεχνολογιών εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην προώθηση της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που υπάρχουν όπως αυτά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής από πλευράς των τουριστικών φορέων του τόπου. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΕΟΤ δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει την προώθηση του σχεδιασμού για την προβολή του Δήμου μέσω του Ε.Ο.Τ. σύμφωνα με τα θεσμικώς προβλεπόμενα, ενώ αποφασίστηκε η από κοινού σύγκληση σύσκεψης με την παρουσία του συνόλου των τουριστικών φορέων του τόπου την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στον ΠΟΙΑΘ. 

Σε ό,τι αφορά το τουριστικό γίγνεσθαι και τον σχεδιασμό στην μετα-covid εποχή την οποία διανύουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Γκερέκου “στόχος είναι να έχουμε φέτος τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να μειώσουμε όσο είναι δυνατόν το κόστος από την πανδημία. Παράλληλα, στόχος είναι η επανεκίνηση και γι’ αυτό σχεδιάζουμε και εργαζόμαστε πυρετωδώς ώστε να είμαστε έτοιμοι για να βγούμε δυναμικά στην παγκόσμια αγορά το 2021  προωθώντας την αειφορία και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.”

Κοινή ήταν η πεποίθηση τόσο της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  όσο και της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. ότι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου μέσα από τη σύζευξή του με τον τουρισμό αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα για την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό. Με την ανάδειξη αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί τόσο ποιοτικά όσο και αισθητικά το παρεχόμενο προϊόν του τόπου μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μερόπη Υδραίου. 

Τέλος, η κ. Υδραίου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. για το ειλικρινές ενδιαφέρον της για την Κέρκυρα, για την στήριξη την οποία αμέριστα παρέχει καθώς και για την αγαστή συνεργασία. 

Πηγή: www.startmediacorfu.gr