Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Συνάντηση εργασίας Αλ.Αλεξάκη με τον πρόεδρο και το ΔΣ του AOCTA

Συνάντηση εργασίας Αλ.Αλεξάκη με τον πρόεδρο και το ΔΣ του AOCTA

37

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κου Αλεξάκη, με  τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA). Συγκεκριμένα στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ Σπύρος Χαλικιόπουλος (Πρόεδρος), Δημήτρης Διαβάτης , Σπύρος Κουλούρης και Ναπολέων Πάτρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο παρέχει εκπαίδευση στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον Τουριστικό Κλάδο. Το πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα 29 Ιουνίου, με πρώτο κύκλο εκπαίδευσης για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα .

Διάχυτος ωστόσο παραμένει ο προβληματισμός, όπως εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, για το αβέβαιο τοπίο της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, αλλά και για επιπτώσεις της πανδημίας που θα επηρεάσουν το τουριστικό σκηνικό και επόμενων περιόδων.

Ο κος Αλεξάκης ενημέρωσε παράλληλα και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, να εκπονήσει υπόμνημα απολογισμού των μέτρων που ελήφθησαν, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της αποτελεσματικότητας τους, αλλά και για να καλυφθούν τομείς, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για τους οποίους δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερη έμφαση.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr