Σύσκεψη στο δήμο Νότου: «Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης»

42

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας Νικόλαο Γκούση και Ιωάννη Πανδή, με αντικείμενο την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με φλέγοντα θέματα του νέου Δήμου. Ο κος Γιώργος Κουλούρης απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ της Λευκίμμης. Συμμετείχαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λέσση:

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση σχετικά με τα θέματα: του οργανογράμματος, του προϋπολογισμού, της κατανομής των μηχανημάτων και απορριμματοφόρων ανάμεσα στους τρεις Δήμους, της ίδρυση ΔΕΥΑ Νότου και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οι παρούσες παρατάξεις, ύστερα από γόνιμο διάλογο, συμφώνησαν στην κοινή θέση να μην επιτραπεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει και νέα συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς επίσης και μια άτυπη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού συμβουλίου πριν από την 1η Σεπτεμβρίου με αντικείμενο επείγοντα θέματα του νέου Δήμου.

Πηγή: https://www.corfupress.com/cp/2019/06/%cf%83%cf%8d%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80/