Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης χαρακτικής “Βάσω Κατράκη πραγματοποιήθηκαν στην Πινακοθήκη του...

Τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης χαρακτικής “Βάσω Κατράκη πραγματοποιήθηκαν στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

34
0

Τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης χαρακτικής “Βάσω Κατράκη, Βίωμα & Ιστορία” πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου, της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

 

Για την έναρξη της έκθεσης στην Κέρκυρα βρέθηκε η κόρη της καλλιτέχνιδας, Μαριάννα Κατράκη με την οικογένειά της, η οποία έχει προχωρήσει στη δωρεά προς την Πινακοθήκη τα -μνημειακού μεγέθους- έργα της μητέρας της, “Πτώση Καραϊσκάκη” και “Κατακόρυφη Σύνθεση” με τα οποία βραβεύθηκε το 1966 στη Biennale της Βενετίας.

Την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο επιμελητής και Ιστορικός της Τέχνης, Γιάννης Μπόλης ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τόμπρου, ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Μωραΐτης, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, εικαστικοί και πολλοί φίλοι της Πινακοθήκης.

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών Η πραγματική διέξοδος δεν βρίσκεται στη φυγή, αλλά στην ανατροπή!
Επόμενο άρθροΔ.Μπιάγκης: Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικών