Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη επισκέφθηκε o Πρέσβης της Ουκρανίας Sergii Shutenko...

Την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη επισκέφθηκε o Πρέσβης της Ουκρανίας Sergii Shutenko (photos)

71

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, κα. Ανδριώτη Μελίτα, επισκέφθηκε στο γραφείο της σήμερα, o Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Sergii Shutenko, συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο Anna Tischenko και τον κ. Σπύρο Χαλικιόπουλο, τουριστικό πράκτορα και σύνδεσμο της Ουκρανικής Πρεσβείας με την Κέρκυρα.

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν η ανάπτυξη των διημερών σχέσεων των δύο χωρών καθώς και η προσπάθεια για την αύξηση του ουκρανικού τουρισμού στο νησί μας. Σημειώθηκε ότι για το έτος 2020 έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια για απευθείας πτήσεις μεταξύ Κιέβου και Κέρκυρας, πράξη που συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία σε πολιτιστικά δρώμενα, όπως στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το Κράτος για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχοντας ως αφορμή  το ρόλο της Οδησσού τόσο στη δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας, όσο και στη συμβολή του παροικιακού ελληνισμού στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών.

Επιπλέον έγινε λόγος για  τη συνεργασία που επιδιώκεται με τα Γενικά Αρχεία της Κέρκυρας για τη διευκόλυνση των Ιστορικών και την προώθηση της έρευνας.

Εκφράστηκε η θέληση και των δύο για τη συνέχιση της προσπάθειας και την παροχή συντονισμένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για τους επισκέπτες του νησιού.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=4087&_part=3&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1

?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=4087&_part=3&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1

Πηγή: www.startmediacorfu.gr