Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα To ΠΑΜΕ Κέρκυρας για τη σημερινή πανελλαδική υγειονομική δράση

To ΠΑΜΕ Κέρκυρας για τη σημερινή πανελλαδική υγειονομική δράση

47

Σήμερα στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπίες των εργατικών Σωματείων του νησιού που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζόμενων στον Επισιτισμό- Τουρισμό Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας), του ΠΑΜΕ υγειονομικών του ΓΝ Κέρκυρας και της ΕΓΕΣΥΚ, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, του Παγγερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων και του Τμήματος Κέρκυρας της ΟΓΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για ημέρα δράσης για την υγεία.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΜΕ:
“ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΦΩΝΗ, ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ” ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα! “ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ-Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ” ανέγραφε το πανό των ταξικών δυνάμεων μπροστά από την κεντρική πύλη του ΓΝΚ. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σπύρος Κανταρέλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είναι στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε αυτή την μάχη απέναντι στον “αόρατο εχθρό” οι υγειονομική πάνε χωρίς όπλα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που αντιμετωπίζουν και την υγεία ως εμπόρευμα. Καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης, που αναγάγει σε φάρμακο “δια πάσαν νόσο” την ατομική ευθύνη, αποκρύβοντας τις εγκληματικές ευθύνες που η ίδια έχει συντηρώντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών, στα διαγνωστικά τεστ για όλους.

Επίσης, κατήγγειλε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που από τη μία επικαλείται τους ειδικούς σε ότι την βολεύει αλλά στα αιτήματα που οι ειδικοί θέτουν “σφυρίζει” αδιάφορα! Τέλος, έκλεισε λέγοντας ότι σήμερα, με τον πλέον δραματικό τρόπο, γίνεται φανερή, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να τελειώνουμε μια και καλή με τον ορατό εχθρό, που δεν είναι άλλος από αυτήν την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο κέντρο της βάζει την κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών κόντρα στα δικαιώματα και στην ίδια την ζωή των εργαζόμενων, όλου του λαού. Σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα να “ανοίξουμε πανιά” για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

“ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ-Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ” ανέγραφε το πανό των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στην υγεία. Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Μάνος Αντωνάκης, αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ΓΝΚ που βρίσκεται στο 50% του οργανισμού θα ενισχυθεί με… 0 γιατρούς και 12 νοσηλευτές!” Πηγή: www.kerkyrasimera.gr