Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Τουριστικά Λεωφορεία: “Μας άφησε εκτός μέτρων η κυβέρνηση”

Τουριστικά Λεωφορεία: “Μας άφησε εκτός μέτρων η κυβέρνηση”

52

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας επισημαίνει ότι  «στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, με λύπη διαπιστώνεται ότι τα τουριστικά λεωφορεία και τα τουριστικά γραφεία, με κρίσιμο ρόλο στον τουρισμό, ουσιαστικά ξέχασαν να τα συμπεριλάβουν οι αρμόδιοι».

 Το σωματείο επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τις θέσεις του:

  • Απαλλαγή ασφαλίστρων (Ε.Φ.Κ.Α.) για όσο χρόνο οι επιχειρήσεις μας παραμένουν χωρίς αντικείμενο εργασίας.
  • Χρηματοδότηση και όχι δανειοδότηση ,σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα της κάθε επιχείρησης και όχι λαμβάνοντας υπόψη τον φετινό Μάρτιο που όλες οι επιχειρήσεις δεν είχαν προλάβει να ανοίξουν. Επίσης ευκολότερη πρόσβαση στα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα που αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων απορρίπτονται σε μεγάλο ποσοστό.
  • Παράταση του μέτρου κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας για ένα χρόνο, για όσους αποφασίσουν να μην επανεκκινήσoυν φέτος αν δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
  • Μεταφορά των τελών κυκλοφορίας του 2020 στο 2021 αφού έτσι κι αλλιώς φέτος έχουν πληρωθεί.
  • Παράταση του μέτρου επιδότησης ενοικίου γραφείων (60-40) για ένα ακόμη χρόνο.
  • Αλλαγή κριτηρίων επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς όπως προαναφέραμε ούτε τα τουριστικά γραφεία ούτε τα τουριστικά λεωφορεία είχαν προλάβει να ανοίξουν στις αρχές Μάρτη και ως εκ τούτου δεν πληρούν τα κριτήρια.
  • Για το προσωπικό των επιχειρήσεων αυτών (τουριστικά γραφεία -τουριστικά λεωφορεία )να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς θα είναι αδύνατον οι επιχειρήσεις να προσλάβουν το ίδιο με πέρυσι προσωπικό αριθμητικά. Θα ήταν πιο εύκολο οι ασφαλιστικές τους εισφορές να καλυφθούν από το κράτος και εμείς να αναλάβουμε την μισθοδοσία τους.

7) ‘Να εξεταστεί η κατάργηση της διάταξης που αφορά το 50 %της πληρότητας στα πούλμαν, καθώς είναι ανούσιο οι τουρίστες να έρχονται στην χώρα μας σε γεμάτα αεροπλάνα και μετά να τους παραλαμβάνουμε εμείς για να τους προστατέψουμε.

«Τονίζουμε ότι τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία, λόγω της φύσης της δουλειάς μας, εισπράττουμε από τους τους πελάτες μας (Τ.Ο.εξωτερικού κ.α.)στην καλύτερη περίπτωση ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της παροχής της υπηρεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάγκη ρευστότητας αυτή την εποχή υπερβαίνει  τις δυνάμεις μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: www.kerkyrasimera.gr