Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα “Βορράς Επανίδρυση” : Για αυτούς τους λόγους δεν συμμετείχαμε στη συνεδρίαση της...

“Βορράς Επανίδρυση” : Για αυτούς τους λόγους δεν συμμετείχαμε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής

48

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ  «ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» , ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΒΑΡΕΛΗ:

Με αφορμή την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Σάββατο 23 Μαϊου 2020 και της αποχής της παράταξης μας από αυτήν την συνεδρίαση σας ενημερώνουμε τους λόγους:

  1. Είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η επόμενη  θα γινόταν «δια ζώσης» στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αχαράβης με παρουσία μόνο (8) ατόμων (τα μέλη της Επιτροπής και ο πρακτικογράφος).   
  2. Όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν πολύ σημαντικά, όπως :                      « η πρόσληψη (23) ατόμων στον Δήμο, συμβάσεις για αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων  κλπ., και για αυτόν τον λόγο απαιτούνταν συζήτηση αναλυτικά κι όχι τηλεφωνικά ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Τουλάχιστον αν όχι «δια ζώσης» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη όπως έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Οι εισηγήσεις των θεμάτων με ευθύνη του Πρόεδρου της Επιτροπής, δηλαδή του Δημάρχου, ήταν για κλάματα, ένας τραγέλαφος προχειρότητας και λαθών, που ήταν αδύνατον να εξάγει κανείς σαφές συμπέρασμα προσέγγισης αυτών, καθιστώντας άμεσα αναγκαία την διαλογική συζήτηση.   

Δηλαδή στο 3ο θέμα της ημερησίας διάταξης: «Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού για 4 μήνες με κόστος 24.000 €», πρότεινε: 

  • 1 χειριστής μηχανήματος
  • 2 εργάτες απορριμματοφόρου
  • 1 οξυγονοκολλητής   

Αναρωτιέται κανείς πώς αυτές οι ειδικότητες θα αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πανδημίας; 

  Τι δεν κατάλαβε κάποιος; 

Στο 4ο θέμα : «Αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 14-11-2019 στην Δημοτική Ενότητα Άγιου Γεωργίου».  Τόσο κατεπειγόντως που μετά από 7 μήνες  προτείνει πρόσληψη 19 ατόμων (πάλι με κόστος 24.000 € ) από τα οποία τα 10 άτομα είναι εργάτες απορριμματοφόρων . 

Τι δεν κατάλαβε κάποιος ξανά;

Ακόμη, στο έκτακτο θέμα: «Σύμβαση μεταφοράς και αποκομιδής απορριμμάτων», που δεν μας εστάλει ποτέ η εισήγηση, η πρόταση ήταν χωρίς ποσότητες, χωρίς τιμή μονάδας και χωρίς τελικό πόσο.

Υπάρχει κάτι που  δεν κατάλαβε επίσης κάποιος ;

4.Η μέρα και η ώρα της συνεδρίασης: Σάββατο 23 Μαΐου 2020 και ώρα 20:00 απαξιώνει και υποτιμά την ίδια την Επιτροπή που τείνει να μετατραπεί στο σημαντικότερο όργανο στην λειτουργία του Δήμου μετά τις αλλαγές που έφερε η «Κυβερνησιμότητα».

5.Τελος τίθενται για συζήτηση θέματα που έχουν άμεση σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων (πρόσληψη προσωπικού – σύμβαση μεταφοράς) και αυτό το θέμα , το μεγαλύτερο του Δήμου και του νησιού μας, 9 μήνες τώρα δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως παράλληλα δρομολογούνται αγορές μηχανημάτων εκατομμυρίων ευρώ πάλι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το τελευταίο διάστημα: 

  • Φτιάχνονται συμμαχίες αμφιβόλου αποδόσεως
  • Ανατινάζονται οι γέφυρες αναγκαστικών σχέσεων με φορείς και πρόσωπα κάθε βαθμού
  • Καθορίζοντας προσωπικές στρατηγικές χωρίς συναίνεση κανενός συλλογικού οργάνου

Από μια Δημοτική Αρχή που δεν εκφράζει την πλειοψηφία των δημοτών  καθώς εδώ και καιρό έχει απολέσει και την δεδηλωμένη και ως μειοψηφία όφειλε να είναι πολύ προσεκτικότερη. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν συμμετείχαμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Θα σας κρατάμε ενήμερους για όποια νέα επεισόδια της σειράς «Παίζοντας με την Δημοκρατία και τα νεύρα μας στην Βόρεια Κέρκυρα».   

Αχαράβη 26-05-2020

Ο Επικεφαλής της Δημοτική Ομάδας 

του Συνδυασμού «Βορράς Επανίδρυση»

Σπύρος Βάρελης

Πηγή: www.startmediacorfu.gr