Ζητούν τη δημιουργία Δήμου Διαποντίων Νήσων

78

Έπειτα από το μη ορισμό Αντιδημάρχων σε όλα τα Διαπόντια νησιά, συστάθηκε ένα Κίνημα, τα μέλη του οποίου θα προσπαθήσουν να «τρέξουν» τη δημιουργία Δήμου Διαποντίων Νήσων.

Στην πρώτη του ανακοίνωση το Κίνημα (σε αυτό πρωτοστατεί ο Γιάννης Κατέχης από τους Οθωνούς) αναφέρει:
Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες.
Μετά τα τελευταία λυπηρά γεγονότα του μη ορισμού Αντιδημάρχων και την αυταρχική συμπεριφορά της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας (δεν θα πω καν Διαποντίων νήσων διότι εφόσον μας αγνοεί την αγνοούμε και εμείς) δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την απαξίωση και υποβάθμιση των νόμων της ισοπολιτείας και δικαίου εις βάρος μας και αντιδρώντας σε τέτοιες πολιτικές αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αμέσως την εκστρατεία για την διεκδίκηση του νόμιμου δικαιώματός μας να έχουμε ένα δικό μας Δήμο και έναν Δήμαρχο να μας αντιπροσωπεύει προς το κεντρικό κράτος.

Σύμφωνα με την λογική του κάθε νησί και δήμος θα έπρεπε ήδη να έχουν δημιουργηθεί τρείς δήμοι στα Διαπόντια νησιά. Για ευνόητους προς το παρόν λόγους δεν θα προχωρήσουμε τόσο μακριά αλλά σε κάτι πιο εφικτό και υλοποιήσιμο.

Μία ομάδα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες ξεκινάμε αμέσως αυτή την προσπάθεια και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχει πλέον εγώ αλλά εμείς. Δεν υπάρχει μεμονωμένη ατζέντα αλλά κοινά συμφέροντα. Ελπίζουμε στην στήριξη και συμμέτοχή όλων των συμπατριωτών και ευχόμαστε τα νησιά μας να γίνουν επιτέλους το κόσμημα της Κέρκυρας όπως τους αρμόζει.

Πηγή: www.corfupress.com