Αρχική Ειδήσεις Οικονομία Συναγερμός για ΔΕΛΤΑ, ΝΟΥΝΟΥ, ΟΛΥΜΠΟ, ΜΕΒΓΑΛ – Τι συνέβη

Συναγερμός για ΔΕΛΤΑ, ΝΟΥΝΟΥ, ΟΛΥΜΠΟ, ΜΕΒΓΑΛ – Τι συνέβη

47
0

Γαλακτομικά: Συναγερμός για ΔΕΛΤΑ, ΝΟΥΝΟΥ, ΟΛΥΜΠΟ, ΜΕΒΓΑΛ. Πότε επιστρέφει στα ράφια γνωστό γάλα. Από που ξεκινάει.

Έχει αποφασιστεί και έχει ήδη δρομολογηθεί το επανλανσάρισμα κάποιων – λίγων – κωδικών με το σήμα ΑΓΝΟ.

Ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη πρόκειται σύντομα να ξαναβγάλει προϊόντα με το σήμα ΑΓΝΟ στην αγορά.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.

Γαλακτομικά επιστροφή ΑΓΝΟ – Συναγερμός για ΔΕΛΤΑ, ΝΟΥΝΟΥ, ΟΛΥΜΠΟ, ΜΕΒΓΑΛ

Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά ο Τάκης και ο Μιχάλης Σαράντης είναι να επαναφέρουν στο προσκήνιο ξεχασμένες εταιρείες. Συνέβη με τον Όλυμπο. Συνέβη με τη Ροδόπη. Θα συμβεί και με την ΑΓΝΟ;

Θα το μάθουμε σύντομα, καθώς ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη, η νέα ιδιοκτήτρια της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας της βορείου Ελλάδας, πρόκειται σύντομα να ξαναβγάλει προϊόντα με το σήμα ΑΓΝΟ στην αγορά.

Γαλακτοκομικά – Έχει δρομολογηθεί το επαναλανσάρισμα κάποιων – λίγων – κωδικών με το σήμα ΑΓΝΟ αναφέρουν πηγές κοντά στην εταιρεία στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τα Χριστούγεννα εφέτος ή στις αρχές του 2023 στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ θα ξαναβρεθούν 10 κωδικοί της ΑΓΝΟ (γάλα, γιαούρτι, τυρί κ.λπ.). Ωστόσο, η διανομή αρχικά δεν θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη χώρα και θα εστιαστεί στην Κεντρική Μακεδονία.

Εάν τα προϊόντα καταφέρουν να «μαζέψουν» μερίδιο αγοράς στη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Μακεδονία και αν στη συνέχεια έχουν ζήτηση και στη Νότια Ελλάδα. Η διανομή θα επεκταθεί. Να σημειωθεί ότι συνολικά οι κωδικοί της ΑΓΝΟ, που πέρασαν στον όμιλο είναι περίπου 15.

Τα προϊόντα θα παράγονται στο εργοστάσιο της Όλυμπος στη Λάρισα και στο εργοστάσιο της Τυράς στα Τρίκαλα.

Γαλακτοκομικά ΑΓΝΟ – Στο τραπέζι και το παγωτό

Εκτός από γάλα γιαούρτι, τυρί και βούτυρο, η ΑΓΝΟ είχε και παραγωγή παγωτού διαθέτοντας μάλιστα και αξιόλογο μερίδιο αγοράς.

Η επέκταση στο παγωτό, μια κατηγορία που δεν διαθέτει παρουσία – προς το παρόν – ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, είναι πάντως κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι ως ενδεχόμενο.

Γαλακτοκομικά – Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος του ομίλου των αδελφών Σαράντη στην ΑΓΝΟ έγινε πριν λίγους μήνες, «κλείνοντας» τον κύκλο άγονων πλειστηριασμών για την ιστορική γαλακτοβιομηχανία, για την οποία, σημειωτέο, είχε εκφράσει ενδιαφέρον η ΤΥΡΑΣ ήδη από το μακρινό 2003.Τότε στον διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία οδηγήθηκε στην αγκαλιά της Κολιός.

Μαζί με τα εμπορικά σήματα, στον όμιλο περιέρχεται το μεγάλο οικόπεδο, εμβαδού άνω των 130 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αλλά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που σε μεγάλο βαθμός είναι απαξιωμένος.

Γαλακτοκομικά – Επτά εξαγορές

Από το 2022 μέχρι και σήμερα οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες έχουν πραγματοποιήσει επτά εξαγορές, στην πλειονότητά τους συμμετέχοντας σε πλειστηριασμούς.

Εξαίρεση αποτελούν οι δύο πρόσφατες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που έχει εξελιχθεί σε «γίγαντα» με παρουσία σε γιαούρτι, χυμούς, φυτικά ροφήματα, τσάι, παιδικά γάλατα και γιαούρτια, ανθρακούχο εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά κ.λπ. και τζίρο κοντά στα 430 εκατ. ευρώ.

Γαλακτοκομικά – Πρόκειται για την εξαγορά της United Milk Company (UMC), θυγατρική εταιρεία της Δέλτα στη Βουλγαρία και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας «Κουρούσιης» με δικαίωμα διοίκησης και πρόβλεψη για την εξαγορά του 100% των μετοχών σε δεύτερο χρόνο.

Με την εξαγορά της UMC ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που ήδη δραστηριοποιείται παραγωγικά, τόσο στη Βουλγαρία με την TYRBUL SA όσο και στη Ρουμανία με την TYROM, ενισχύει περαιτέρω την αποτύπωμά της στα Βαλκάνια.

Σούπερ μάρκετ – Απλησίαστες οι τιμές από Σεπτέμβρη

Εφιάλτης για τα νοικοκυριά έχει γίνει η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής και υπηρεσίες, με τις αυξήσεις στις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να μη δείχνουν κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης ή έστω σταθεροποίησης.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Αλεύρι (1 κιλό): Μάρτιος 1,28€ – Αύγουστος 1,86€, αύξηση 45%
Ψωμί για τοστ (500 γρ.): Μάρτιος 1,85€ – Αύγουστος 2,20€, αύξηση 18,9%
Γάλα (1 λίτρο): Μάρτιος 1,38€ – Αύγουστος 1,82€, αύξηση 31%
Μακαρόνια (500 γρ.): Μάρτιος 0,97€ – Αύγουστος 1,20 €, αύξηση 23,7%
Ανατιμήσεις «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Για τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση από 4% έως 20% σε αρκετά προϊόντα:

Αλλαντικά
Τυροκομικά
Γαλακτοκομικά
Στιγμιαίος Καφές
Αυγά
Χαρτικά

Γαλακτομικά: Καινούργιο κύμα ακρίβειας τον Σεπτέμβριο

Ωστόσο, οι ανατιμήσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς έρχεται νέος κύκλος αυξήσεων τον Σεπτέμβριο σε:

κρουασάν, τσουρέκια και κέικ έως και 20%
τυριά έως 12%
σαπούνια & υγρά πιάτων έως 9%
ζυμαρικά έως 8%
καθαριστικά και μαλακτικά ρούχων έως 8%
ρύζι 5%

«Δεν προβλέπεται αποκλιμάκωση»

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (24/8), ο πρόεδρος Συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδος Γιώργος Πηλίδης, σημείωσε:

«Η συνεχόμενη αύξηση που παρατηρείται οφείλεται κυρίως στην ενεργειακή κρίση, που φέρνει μία αλυσιδωτή κρίση, η οποία επηρεάζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το ράλι τιμών έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και δεν προβλέπεται αποκλιμάκωση».

Για τον χειμώνα, ο κ. Πηλίδης έκανε την πρόβλεψη ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να έχουν καλή πορεία, καθώς ήδη το κόστος του ρεύματος στα μικρά σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί 3 φορές πάνω.

Τέλος, συμβούλευσε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουν και να επιδιώκουν τις προσφορές.

Γαλακτομικά: Οι πολίτες δεν… μπαίνουν πια στα σούπερ μάρκετ

Ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα βλέπουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ με νέα βαρυχειμωνιά τιμών να προβλέπεται από τον Σεπτέμβριο, αφού νέοι τιμοκατάλογοι καταφθάνουν στα σούπερ μάρκετ από τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα Παρατηρητήριο e-Καταναλωτής η τιμή για επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συσκευασία ενός κιλού) από 1,28 ευρώ την 1η Μαρτίου έφτασε την 1η Αυγούστου στα 1,86 ευρώ αύξηση της τάξεως του 45%.
Επώνυμο ψωμί για τοστ (συσκευασία 500 γρ.) που στις αρχές Μαρτίου η μέση τιμή του ήταν στα 1,85 ευρώ, στις αρχές Αυγούστου κατέγραψε αύξηση άνω του 18,9%, στα 2.20.

Πανάκριβο και το φρέσκο γάλα (συσκευασία ενός λίτρου), που από 1,38 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 1,82 ευρώ, δηλαδή έχει ανατιμηθεί κατά 31%, ενώ ένα πακέτο μακαρόνια 500 gr που πριν πέντε μήνες στοίχιζε 97 λεπτά πλέον πωλείται προς 1,20 € σημειώνοντας αύξησης 23,7%.

Γαλακτομικά: Η λίστα της… λυπητερής

κρουασάν, τσουρέκια και κέικ έως και 20%,
τυριά έως 12%,
σαπούνια και υγρά πιάτων έως 9%,
ζυμαρικά έως 8%,
καθαριστικά και μαλακτικά ρούχων έως 8%,
ρύζι 5%,Γαλακτομικά:
βούτυρο έως 5%.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας που αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει σήμερα μιλώντας στο mega πως θα εξαντληθεί ο όποιος διαθέσιμος δημοσιονομικός για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Προς το παρόν πάντως οι καταναλωτές επιδίδονται σε «σαφάρι» τιμών από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ αγοράζοντας σχεδόν μόνο τα απαραίτητα.

Πηγή: newsme.gr

Πηγή: www.kefaloniamagazine.gr

Προηγούμενο άρθρο9 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν το Internet για online ανάγνωση ειδήσεων
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Διακομιδή ασθενούς από τους Παξούς