Αρχική Ειδήσεις Πολιτική Δήλωση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΔΕΔΥ

Δήλωση των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΔΕΔΥ

16

135 χρόνια μετά την αιματηρή εργατική εξέγερση στο Σικάγο, 101 χρόνια αφότου η εργατική τάξη της χώρας μας κατάκτησε το 8άωρο και τις συλλογικές συμβάσεις…

Σήμερα, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αποδεικνύουν ότι για να ξεπεράσουν την κρίση τους, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να αναιρέσουν ακόμα και τις θεμελιακές κατακτήσεις των εργαζομένων. Οι εργασιακές ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με προμετωπίδα τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, με την κατάργηση του 8ώρου, την επιβολή της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και ο ασφυκτικός (κυβερνητικός – εργοδοτικός) έλεγχος των σωματείων, φανερώνουν πως συνεχίζεται  η αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ). Αυτή η πολιτική  υπηρετεί τις ορέξεις του κεφαλαίου για πιο φθηνή εργατική δύναμη και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και υπηρετείται χωρίς εξαίρεση απ’ όλα τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις.

Όλες οι παραπάνω εργασιακές ανατροπές, που προωθούνται σήμερα πιο γοργά, προτάσσουν την αδήριτη ανάγκη της ταξικής οργανωμένης απάντησης όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

            Σε αυτές τις συνθήκες, της ολομέτωπης επίθεσης απέναντι στην εργατική τάξη, επέλεξαν από κοινού ΟΛΕΣ οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (Παρεμβάσεις, ΔΑΚΕ και δυνάμεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) να διαχωρίσουν με χωροταξικά κριτήρια τους εργαζόμενους του δημόσιου από αυτούς του ιδιωτικού τομέα, αφού όπως δήλωσαν δε διαφωνούσαν σε τίποτα με το περιεχόμενο της συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο.

Ως εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Ν.Τ. Κέρκυρας ΑΔΕΔΥ, καταθέσαμε έγκαιρα ολοκληρωμένο πλαίσιο που καλούσε στον απεργιακό εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα στο Εργατικό Κέντρο. Καλέσαμε επίσης σε σύσκεψη που οργανώθηκε από την πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου για την οργάνωση της απεργίας.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, αν και συμφώνησαν χωρίς καμία απολύτως παρατήρηση στο περιεχόμενο του πλαισίου, αρνήθηκαν και τη συμμετοχή στη σύσκεψη προετοιμασίας και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία!!!

Πρόβαλλαν, εντελώς υποκριτικά, την ανάγκη του διακριτού ρόλου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, και αποφάσισαν ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη!! Λες και η συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σε κοινή απεργιακή συγκέντρωση με διακριτό μπλοκ, με ομιλία εκπροσώπου του κάθε σωματείου και του ΝΤ στη συγκέντρωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την διακριτή παρουσία.  

Η τυχοδιωκτική στάση αυτών των δυνάμεων προσφέρεται για συμπεράσματα και πρέπει να καταδικαστεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Όλοι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα για την προετοιμασία της απεργίας, που δεν πρότειναν τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση μέσα στα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων τους, επέλεξαν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η στάση τους αυτή ρίχνει νερό στο μύλο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με την κυβέρνηση επιχειρούν να ακυρώσουν το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι εργαζόμενοι ας τους κρίνουν…

Στις 6 Μάη, καλούμε, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ

Πηγή: ####Source####