Αρχική Ειδήσεις Πολιτική Κορωνοϊός: Το ΥΠΕΞ καλύπτει τους υπαλλήλους στο εξωτερικό

Κορωνοϊός: Το ΥΠΕΞ καλύπτει τους υπαλλήλους στο εξωτερικό

53

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διασφαλίζει την κάλυψη δαπανών ιατροφαρμακευτικής ή νοσοκομειακής περίθαλψης για τον κορωνοϊό,  στους υπαλλήλους του στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση: «Λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης κατάστασης του COVID-19, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε, κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας, στις 20.03.2020, την 16871 επείγουσα εγκύκλιο προς όλες τις έμμισθες διπλωματικές και προξενικές αρχές, με την οποία διασφαλίζεται η κάλυψη ενδεχόμενων δαπανών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των υπαλλήλων που υπηρετούν σε Αρχές του εξωτερικού» ενημερώνει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, απαντώντας στην υπ’ αριθ. 242-1 τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής σε νοσοκομειακό ίδρυμα υπαλλήλου που υπηρετεί σε χώρα μη μέλος της ΕΕ και έχει προσβληθεί από τον COVID-19, η προκαλούμενη δαπάνη θα αντιμετωπιστεί από τις προξενικές εισπράξεις, με εκκαθάρισή της από τον ΕΟΠΠΥ (αρ. 71, Ν. 3566/2007).

Ως προς το ζήτημα της απαλλαγής των υπηρετούντων υπαλλήλων από κάθε συμμετοχή στη σχετική δαπάνη, στο προς κατάθεση σχέδιο νόμου για τον νέο οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει πως προβλέπεται η προσθήκη διατάξεων για την κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με έκτακτες ανάγκες (πανδημία, θεομηνία, κ.ά.), ή και άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Συνεπώς, υπογραμμίζει καταληκτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, παρέλκει η αποδοχή της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: ####Source####