ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ για τον σαϊτοπόλεμο- Να αποδοκιμάσει τον Δήμαρχο Καλαμάτας

46

Mε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ΝΔ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ότι δηλαδή ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσηνίων και γι’ αυτό δεν μπορεί να καταργηθεί παρά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη.

Αν και αργότερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης «μάζεψε» τις δηλώσεις του και μάλιστα είπε ότι το έθιμο παίρνει τέλος… αφού κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να δώσει την σχετική άδεια μετά τον θάνατο του εικονολήπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει. Και κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταδικάζει τις δηλώσεις του Δημάρχου επειδή ήταν από τα γαλάζια στελέχη που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον σαϊτοπόλεμο και τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί «DNA των Μεσσήνιων» δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα.

Πηγή : iefimerida.gr

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/politikes-eidhseis/syriza-enantion-nd-gia-ton-saitopolemo-na-apodokimasi-ton-dimarcho-kalamatas/