Αρχική Ειδήσεις Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας : Περί γονιμότητας και άλλων δαιμονίων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας : Περί γονιμότητας και άλλων δαιμονίων

71

Ταυτόχρονα σχεδόν με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, όπου χιλιάδες παιδιά – και τα μισά είναι κορίτσια – θα διαγωνιστούν για το ξεκίνημα των σπουδών και της καριέρας τους, πληροφορηθήκαμε για την διοργάνωση ‘’επιστημονικού’’ συνεδρίου για την γονιμότητα. Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της ΠτΔ – που μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε. Αποσύρθηκε χάρη στις έντονες αντιδράσεις  και το κατάπτυστο βίντεο προώθησης, που υποβιβάζει την ύπαρξη της γυναίκας σε παιδομηχανή. Αφήνουμε ασχολίαστο το τι είδους επιστημονικό συνέδριο είναι αυτό με συμμετέχοντες καμιά δεκαριά ιεράρχες, πρώην παίκτη του survivor, τηλεπαρουσιάστριες και άλλες περσόνες, την οργάνωση “φύλακας-άγγελος”  και κυβερνητικά στελέχη.

Ας δούμε την ουσία. Ασφαλώς και είναι σοβαρό πρόβλημα η υπογεννητικότητα. Το έχει και η  Σουηδία.Και το αντιμετωπίζει με κίνητρα. Άδειες, οικονομική ενίσχυση, μείωση ωραρίων, επιδόματα υπολογίσιμα για το παιδί μέχρι τα 18. Εμείς στον αντίποδα, απολύσεις εγκύων, απλήρωτα ρεπό για να βλέπουμε τα παιδιά μας. Ούτε λόγος βέβαια για τη νομιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων, γιατί τα παιδιά που είναι στη χώρα ως πρόσφυγες γενικά θέλουμε να τα διώξουμε.Το  “Δημογραφικό” ανάγεται σε πρόβλημα εθνικότητας, Για μας ανάγεται και σε πρόσχημα.

Το συνέδριο και η προβολή του είναι μέρος μιας αντιφεμινιστικής φιλοσοφίας που η κυβέρνηση  και το υπερσυντηρητικό τόξο προσπαθούν να επιβάλλουν. Σ’ αυτόν τον καμβά ενώνονται όσα  εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται ασύνδετα και τυχαία:

  • Η καμπάνια κατά των αμβλώσεων και υπερ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού
  • Η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κυμπουρόπουλου υπέρ του «αγέννητου παιδιού»,
  • Η αποστροφή του Κ. Χατζηδάκη στη Βουλή για τη μητέρα που «θα βλέπει τα παιδιά της τις Παρασκευές με τα ρεπό»,
  • Η ψήφιση του νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια με γνώμονα την «προστασία» των κακοποιητών “που μπορούν να είναι καλοί πατεράδες”,
  • Η πρωτοβουλία της τράπεζας Eurobank για την ανάληψη δράσης για το δημογραφικό πρόβλημα
  • Ηδρομολογούμενη αλλαγή στον ορισμό του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα, από όπου θέλουν να εξαφανιστεί η έννοια της «μη συναίνεσης».

Η ρητορική της νεο-πατριαρχίας και της alt-right είναι επικίνδυνη. Στοχεύει στην κατεδάφιση όλων των κατακτήσεων του φεμινισμού, ξεκινώντας από το θεμελιώδες, της αυτοδιάθεσής του σώματός μας και της ελευθερίας επιλογών.

Στην ύπουλη επίθεση που δεχόμαστε θα απαντήσουμε πάλι με αγώνες. Θέλουμε εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα για όλους και όλες, για να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλει ο καθένας/η καθεμία/το καθένα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Πηγή: ####Source####