Αρχική Ειδήσεις Τουρισμός “Κόκκινη” η Ελλάδα για την Τσεχία από Δευτέρα – Test PCR, καραντίνα...

“Κόκκινη” η Ελλάδα για την Τσεχία από Δευτέρα – Test PCR, καραντίνα 5 ημερών και PCR ξανά

204
0

Από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, η χρωματική ταξινόμηση των χωρών για τα ταξίδια στην Τσεχία, αλλάζει και το υπουργείο Υγείας θα κατηγοριοποιήσει βάσει των στοιχείων του ECDC, καθιστώντας αυστηρότερη την ταξινόμηση ορισμένων χωρών, όπου η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνονται ταχύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα από πορτοκαλί που είναι σήμερα, θα γίνει κόκκινη, γεγονός που συνεπάγεται καραντίνα 5 ημερών και 2 test, αντιγόνου και PCR για τους μη εμβολιασμένους ή για όσους δεν νοσήσει.

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, σε μια αγορά μάλιστα που εφέτος αποτελεί σημαντικό “αιμοδότη” του ελληνικού Τουρισμού.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας:

1. Στην κατηγορία χωρών με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (κόκκινο), εντάσσονται Ιρλανδία, Μονακό και Ελλάδα. Η Εσθονία κατατάσσεται μεταξύ των πορτοκαλ χωρών με μέσο κίνδυνο μόλυνσης.

2. Οι Κάτω Χώρες και η Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, ”μετακινούνται” στη σκούρα κόκκινη κατηγορία χωρών με πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης. Τα Κανάρια Νησιά παραμένουν κόκκινα.

3. Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, η Κροατία επέκτεινε την περίοδο ισχύος του εμβολιασμού από 7 σε 9 μήνες μετά την εφαρμογή της δεύτερης δόσης. Οι Τσέχοι που εμβολιάστηκαν μεταξύ των πρώτων στις αρχές του τρέχοντος έτους θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Κροατία με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι περιορισμοί για όσους επιστρέφουν από  χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης COVID-19 (κόκκινο χρώμα) ή με πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης (σκούρο κόκκινο χρώμα), έχουν ως εξής:

Πριν ταξιδέψουν στην Τσεχική Δημοκρατία, οι επιβάτες από αυτές τις χώρες πρέπει να ενημερώσουν για την άφιξή τους τον περιφερειακό σταθμό υγιεινής που είναι αρμόδιος σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας, συμπληρώνοντας τη  φόρμα άφιξης και να υποβάλουν βεβαίωση για την ολοκλήρωσή της στον συνοριακό έλεγχο κατόπιν αιτήματος. Πριν ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην Τσεχική Δημοκρατία με τις δημόσιες συγκοινωνίες (ειδικά με αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο), οι   επιβάτες πρέπει να έχουν γραπτή επιβεβαίωση από πάροχο υγειονομικής υπηρεσίας για αρνητικό  τεστ αντιγόνου (το πολύ 48 ώρες πριν την άφιξη) ή γραπτή επιβεβαίωση από ένα διαπιστευμένο εργαστήριο αρνητικής δοκιμής RT-PCR (το πολύ 72 ώρες πριν την άφιξη). Οι μεταφορείς δεν επιτρέπουν τη επιβίβαση επιβατών που έχουν αρνητικό test και φόρμα άφιξης.

Αφού εισέλθουν στην Τσεχία, την 5η ημέρα, αλλά το αργότερο την 14η ημέρα, θα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμή RT-PCR, για  τον ιό SARS-CoV-2, εκτός εάν η αρχή δημόσιας υγείας αποφάσισε κατ ‘εξαίρεση διαφορετικά. Μέχρι τότε απαιτείται καραντίνα μέχρι το αποτέλεσμα της δοκιμής RT-PCR για SARS-CoV-2.

Εξαιρέσεις

Προβλέπονται εξαιρέσεις ως ακολούθως:

I) Εμβολιασμένα άτομα:

1) πρόσωπα  που αποδεικνύονται με  εθνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού  κατά του COVID-19 που εκδίδεται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον όρο ότι ο εμβολιασμός έχει λήξει:

α) τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου σε περίπτωση προγράμματος δύο δόσεων, ή

β) τουλάχιστον 14 ημέρες από την εφαρμογή της δόσης του εμβολίου στην περίπτωση ενός προγράμματος εφάπαξ δόσης, και που ταυτόχρονα δεν εμφανίζει συμπτώματα του COVID-19.

2) Τσέχοι και πολίτες της ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί άτομα με εθνικό πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού , δηλαδή γραπτό πιστοποιητικό που εκδίδεται τουλάχιστον στα αγγλικά από εξουσιοδοτημένο φορέα που λειτουργεί σε τρίτη χώρα σε τσεχικό πολίτη ή πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άδεια προσωρινής διαμονής ή άδεια μόνιμης διαμονής στην Τσεχική Δημοκρατία, ότι ο εμβολιασμός με μια ουσία εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έχει ολοκληρωθεί πλήρως και το μοντέλο του δημοσιεύεται στον κατάλογο των αναγνωρισμένων εθνικών πιστοποιητικών στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας της Τσεχικής Δημοκρατίας · η γραπτή επιβεβαίωση πρέπει να περιέχει λεπτομέρειες για το άτομο που πρόκειται να εμβολιαστεί, τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, την ημερομηνία χορήγησης του εμβολίου, την ταυτοποίηση του ατόμου που εξέδωσε την επιβεβαίωση και αυτά τα δεδομένα πρέπει να επαληθεύονται με απομακρυσμένη πρόσβαση απευθείας από τη γραπτή επιβεβαίωση ;

Τα εμβολιασμένα άτομα σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό έχουν εξαίρεση από τα τεστ, η υποχρέωση του εντύπου άφιξης παραμένει!

II) Άτομα με ιστορικό νόσου Covid-19 , δηλαδή ένα άτομο που δεν έχει κλινικά συμπτώματα ασθένειας, έχουν υποστεί απομόνωση και έχουν περάσει τουλάχιστον 11 ημέρες αλλά δεν έχουν περάσει περισσότερες από 180 ημέρες από το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της δοκιμής RTS PCR για Ο ιός SARSCoV-2, ο οποίος αποδεικνύεται:

α) πιστοποιητικό του παρελθόντος ασθένειας COVID-19 ή γραπτή ιατρικό πιστοποιητικό στην αγγλική γλώσσα που περιέχει μια σφραγίδα, τα στοιχεία ταυτότητας του γιατρού και τον αριθμό τηλεφώνου του, που έχει εκδοθεί από το λειτουργικό γιατρός στην Τσεχική Δημοκρατία ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, η υποχρέωση συμπλήρωσης στη  φόρμα άφιξης παραμένει

(β) διπλωματικό σημείωμα που πιστοποιεί την απομόνωση λόγω του Covid -19 στη χώρα αναχώρησης,  με υποχρέωση συμπλήρωσης  εντύπου άφιξης .

III) Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής ή να υποβληθούν σε δοκιμή RT-PCR για να προσδιορίσουν την παρουσία του ιού SARS-CoV-2.

Πηγή: money-tourism.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΓια πρώτη φορά η Ελλάδα στον δρόμο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων – Τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησαν ήδη την πορεία
Επόμενο άρθροΜε απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικης φλερτάρουν εννέα νησιά