“Προσφορά” 120.000 ευρώ σε influencers για σεξ

58

Στο Instagram κυριαρχούν οι influencers και όλες έχουν τον ίδιο στόχο να επηρεάσουν τους followers τους. Η τεράστια απήχηση του Instagram είχε ως αποτέλεσμα εταιρείες και διαφημιστικές να στραφούν σε ανθρώπους του κοινωνικού δικτύου με χιλιάδες ακολούθους, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια συνήθης εικόνα στο σκρολάρισμα με όμορφα αγόρια και κορίτσια να προμοτάρουν προϊόντα κάθε λογής.

Το φαινόμενο των influencers του Instagram απασχόλησε αφιέρωμα του BBC 2 στη εκπομπή της Victoria Derbyshireμ, που δεν ασχολήθηκε, όμως, με το καλογυαλισμένο φαίνεσθαι, αλλά με το τι κρύβεται πίσω από αυτό. Διάσημες influencers καταγγέλλουν πως λαμβάνουν προτάσεις χιλιάδων δολαρίων από πλούσιους άνδρες και πρακτορεία που άλλοτε εμμέσως και άλλοτε ευθέως ζητούν να να γίνουν συνοδοί πολυτελείας.

50.000 λίρες σε influencer για πέντε νύχτες στο Ντουμπάι

«Είναι βιομηχανία συνοδών πολυτελείας. Είναι τρομακτικό όταν σκέφτομαι ότι μου έστειλαν μήνυμα. Πιθανότατα στέλνουν σε χιλιάδες όμορφα κορίτσια στο Instagram», λέει η Tyne-Lexy Clarson, που ήταν μόλις 19 ετών όταν της πρότειναν για πρώτη φορά 20.000 λίρες Αγγλίας για ένα «δείπνο με ποτό». Μετά, όμως, από τη συμμετοχή της στο Love Island, ένα πρακτορείο της έστειλε email προσφέροντάς της 50.000 λίρες για πέντε νύχτες στο Ντουμπάι. Σε περίπτωση που ενδιαφερόταν θα υπέγραφε ρήτρα εμπιστευτικότητας, υποχρεώνοντάς την να μην αποκαλύψει σε τρίτους λεπτομέρειες.

Η Tyne-Lexy υποστηρίζει ότι απέρριψε την προσφορά, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι άλλες influencers, που δεν λαμβάνουν πανάκριβα δώρα, αισθάνονται την πίεση να «συντηρήσουν τις εμφανίσεις τους», και γίνονται ευάλωτες σε τέτοιου είδους συναλλαγές. «Είναι πολλά χρήματα για ορισμένους ανθρώπους. Λεφτά που θα τους αλλάξουν την ζωή», αναφέρει, όπως σημειώνει το BBC.

Πηγή: https://www.kefaloniapress.gr/2020/01/23/quot-prosfora-quot-120-000-eyro-se-influencers-gia-sex/