Αρχική Ειδήσεις Υγεία - Περιβάλλον Ιταλία: 5.948 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 256 θάνατοι -Εξετάζεται η χορήγηση του...

Ιταλία: 5.948 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 256 θάνατοι -Εξετάζεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε πολίτες κάτω των 60 ετών

26
A worker wearing protective garments sanitises the Duomo square, during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in central Milan, Italy March 31, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 5.948 και 256 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Χθες τα κρούσματα ήταν 9.148, με 144 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.872 διαγνωστικά τεστ, το 4,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 34 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 50 περισσότεροι ασθενείς. Η αύξηση αυτή όμως, μπορεί να οφείλεται και στην αργία της Πρωτομαγιάς, διότι ενδέχεται να μην μπόρεσαν όλοι οι θεραπευμένοι ασθενείς να πάρουν εξιτήριο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας (959) με πρωτεύουσα τη Νάπολι, ενώ ακολουθούν η Σικελία (734) και το Λάτιο (661) με κύρια πόλη τη Ρώμη.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ότι οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο (βάσει των αποτελεσμάτων νέων ερευνών) να επεκτείνουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και σε πολίτες ηλικίας μικρότερης των 60 ετών. Ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι στόχος της όλης εκστρατείας είναι ο όσο γίνεται ταχύτερος εμβολιασμός του πληθυσμού, χρησιμοποιώντας όλα τα εμβόλια που οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr