Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Αστυνομικός Διευθυντής : “Επιλέξαμε τον δρόμο της προοτροπής και όχι της σύγκρουσης...

Αστυνομικός Διευθυντής : “Επιλέξαμε τον δρόμο της προοτροπής και όχι της σύγκρουσης στις συγκεντρώσεις της Μ. Εβδομάδας”

29

“Η διαδικασία των περιοριστικών μέτρων αυτή έχει κουράσει τον κόσμο και ειδικότερα την νέα γενιά. Από το Σάββατο του Λαζάρου, υπήρξε αυξημένη κινητικότητα ενώ θέση της πολιτείας είναι όπου υπάρχει συνωστισμός να αποφεύγεται η σύγκρουση” δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης μιλώντας στο START και στην εκπομπή “Υπάρχει Θέμα”.

“Η ελληνική αστυνομία επέλεξε τον δρόμο της προοτροπής και όχι να είναι ο μπαμπούλας, δεν θέλαμε μια επανάληψη της Νέας Σμύρνης” σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής σχολιάζοντας την εικόνες συνωστισμού την Μεγάλη Εβδομάδα στην Κέρκυρα.

Σχολιάζοντας τον συνωστισμό που εκδηλώθηκε στο έθιμο των μπότηδων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας υποστήριξε πως λόγω της ιδιομορφία της Παλαίας Πόλης  Κέρκυρας ήταν αδύνατο να κλείσουν όλες οι διελεύσεις για το Πεντοφάναρο καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε να επιχειρήσουν περίπου 500 αστυνομικοί. ” κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αντικειμενικές δυσκολίες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιλέξαμε τον δρόμο της σύστασης, μεγάλο μέρος ακολούθησε τις προοτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας” συμπλήρωσε. Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομία από την αρχή της πανδημίας , προσπαθώντας  να αποτρέψει την διασπορά του ιού στην Κέρκυρα , και το οποίο έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Αστυνομικός Διευθυντής ευχαρίστησε την πλειοψηφία των πολιτών για την υπεύθυνη στάση που έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα.

Βαγγέλης Καποδίστριας

Πηγή: www.startmediacorfu.gr