Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα ΕΟΔΥ: Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Κέρκυρα

ΕΟΔΥ: Χωρίς κρούσματα και σήμερα η Κέρκυρα

34

Τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά την επικράτεια δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, με 180 μολύνσεις να εντοπίζονται στην Αττική και 56 στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή, ο αριθμός νέων μολύνσεων στην Αττική ανερχόταν σε 171, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραφε 74 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Πρέπει να σημειωθεί πως ο αριθμός των τεστ, αν και μικρότερος από εκείνο των καθημερινών, ξεπερνά τις 15.000.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, από το σύνολο των 444 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, 14 είναι εισαγόμενα και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πώς κατανέμονται τα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού

Τα υπόλοιπα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 430 τον αριθμό, κατανέμονται ως εξής στις περιφέρειες της χώρας:

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά περιφέρεια

Όπως φαίνεται στους πίνακες του ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίζονται 180 κρούσματα κορωνοϊού. Τα περισσότερα διαπιστώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τον κεντρικό τομέα να καταγράφει 59 νέες μολύνσεις.

Ακόμη πιο χαμηλά τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει διαρκή μείωση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις σημερινές μολύνσεις να ανέρχονται σε 56. Υψηλά σχετικά το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, που σήμερα καταγράφει 24 νέα κρούσματα.

Στην υπόλοιπη επικράτεια καταγράφονται 15 κρούσματα στη Λάρισα, 13 στα Τρίκαλα, με πολλές περιφέρεις να σημειώνουν μονοψήφιους αριθμούς νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: www.startmediacorfu.gr