Γράφει η Λένα Σιμάτη | Προσοχή ! Δεύτερο κρούσμα κλοπής σε ηλικιωμένο άτομο με τη μέθοδο της απασχόλησης – Σε 20 μέρες έχουν «αρπάξει» 40.000 ευρώ

28

Δεύτερο περιστατικό κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης , σε ηλικιωμένο άτομο , σημειώθηκε στην Κέρκυρα μέσα σε διάστημα 20 ημερών .

Στις 28 Ιουνίου τρία άτομα , δύο άνδρες 29 και 40 ετών , και μία γυναίκα 46 ετών , έκλεψαν με τη μέθοδο της απασχόλησης ,σε χωριό της Νότιας Κέρκυρας , 20.000 ευρώ από το σπίτι 83χρονου .

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ο 29χρονος, οδηγός ιχ. φορτηγού αυτοκινήτου, επικαλέστηκε ψευδώς στον 83χρονο, μηχανική βλάβη και με την συνδρομή του 40χρονου και της 46χρονης , αφαίρεσαν από το σπίτι του   το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.  Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 28 Ιουνίου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ατόμων διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Το δεύτερο περιστατικό κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης σημειώθηκε σε χωριό στη Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών .

Αυτή τη φορά δύο γυναίκες αφαίρεσαν το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου , με την μέθοδο της απασχόλησης, από το σπίτι μιας 87χρονης το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου, ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία διέφυγαν με ι.χ αυτοκίνητο, στο οποίο τις ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους.

Και αυτή η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 4 ατόμων επρόκειτο να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών .

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή μετά και τα δύο αυτά περιστατικά στο νησί μας . Πρέπει όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας 14 και να συμβουλεύουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να είναι πιο προσεχτικοί.

Διαβάστε τις συμβουλές που δίνει η Ελληνική Αστυνομία:

Συμβουλές ασφαλείας από την ΕΛΑΣ για τους υπερήλικες :

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Πηγή: https://www.startmediacorfu.gr/featured/grafi-i-lena-simati-prosochi-deftero-krousma-klopis-se-ilikiomeno-atomo-me-ti-methodo-tis-apascholisis-se-20-meres-echoun-arpaxi-40-000-evro/