Αρχική Ειδήσεις Πολιτική Και το μεταναστευτικό στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Και το μεταναστευτικό στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

82

Και το μεταναστευτικό είναι πιθανό να βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα με αφορμή την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητική και ιδεοληπτική την μέχρι τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της χώρας και να αυξήσει τις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Όσον αφορά τη στάση της Άγκυρας ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κάμψη των ροών και η κυβέρνηση περιμένει να δει αν αυτό θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά ζητά από την Τουρκία να φυλάξει τα σύνορα της και να λειτουργήσει αποτρεπτικά, ενώ η Ελλάδα θα αυξήσει τις επιστροφές με στόχο τον πενταπλασιασμό τους.

Ταυτόχρονα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει δίκαιη κατανομή βαρών στο πλαίσιο της ΕΕ και συντονισμένη δράση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που από προσφυγικό έχει εξελιχθεί σε μεταναστευτικό.

Σε ερώτηση για το δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής του οι έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αντισυνταγματική και προσβλητική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με τα άλλα κόμματα ώστε να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ισχύσει. Είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιδιώξει κάθε δυνατή συναίνεση ώστε να εκπληρωθεί μια υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες του.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τις σχολιάσει, καθώς επιβεβαιώνουν ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ήταν μια συνειδητή επιλογή προηγούμενης κυβέρνησης που οδηγούσαν στην εξόντωση της μεσαίας τάξης.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: ####Source####