Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα | Αναμόρφωση του χώρου του αρχείου του Nοσοκομείου στο 2ο υπόγειο...

Κέρκυρα | Αναμόρφωση του χώρου του αρχείου του Nοσοκομείου στο 2ο υπόγειο του νοσοκομείου

130

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας :

Συνεχίζοντας τη διαδικασία αναμόρφωσης του αρχείου του νοσοκομείου, που ξεκίνησε προ διετίας σε συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του καθηγητή κου Κωσταγιόλα, η Διοίκηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της διευθέτησης του αρχείου και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δευτέρου υπογείου.

Είχε προηγηθεί η αναμόρφωση των χώρων του αρχείου στο πρώτο υπόγειο με πλήρη ανακατάταξη των φακέλων του αρχείου και νέα κατάταξη με βάση τον ΑΜΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η ταχύτερη και ευκολότερη ανεύρεση των φακέλων των ασθενών σε συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ.Κωσταγιόλα. Είχε επίσης ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός του χώρου στο δεύτερο υπόγειο στους διαδρόμους έξω από τα ασανσέρ του νοσοκομείου, όπου η κατάσταση το 2016 ήταν άκρως απογοητευτική. Αυτό καθώς υπήρχαν φάκελοι ασθενών πεταμένοι και νοτισμένοι από την υγρασία. Για τη διαδικασία εκκαθάρισης αυτή είχε προηγηθεί σχετική αδειοδότηση από τα ΓΑΚ.

Με την αναμόρφωση του αρχείου και στο δεύτερο υπόγειο, αυτός ο χώρος  πλέον, στον οποίο ήταν ατάκτως ερριμμένοι φάκελοι σε σακούλες σκουπιδιών και αυτός αναμορφώθηκε με την αρχειοθέτηση του υλικού σε νέα συστήματα dexion που αγοράστηκαν πρόσφατα για το λόγο αυτό. Με την αναδιάταξη αυτή ολοκληρώθηκε η πλήρης αναμόρφωση του αρχείου που βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου. Η συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας  του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κωσταγιόλα, εκτός της αναμόρφωσης του αρχείου, οδήγησε και στην ανάπτυξη και λειτουργία μια νέας Βιβλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης (ΒΥΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η οποία εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019.

Είναι προφανές ότι ως Διοίκηση οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεργασία τον καθηγητή του τμήματος βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωσταγιόλα και τους συνεργάτες που βοήθησαν στις εργασίες για το σκοπό αυτό.

Παρατίθενται φωτογραφίες του αρχείου που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο στο δεύτερο υπόγειο, όπως τις παρέλαβε η παρούσα διοίκηση το 2016 και μετά την αναμόρφωση του σήμερα.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας 2016 – 2ο υπόγειο Διάδρομοι έξω από τα ασανσέρ

-Αναμόρφωση-του-χώρου-του-αρχείου-του-αρχείου-του-νοσοκομείου-στο-2ο-υπόγειο-του-νοσοκομείου-Αντιγραφή-2-648x486

-Αναμόρφωση-του-χώρου-του-αρχείου-του-αρχείου-του-νοσοκομείου-στο-2ο-υπόγειο-του-νοσοκομείου-Αντιγραφή-7-648x486

Πηγή: www.startmediacorfu.gr