Αρχική Ειδήσεις Κέρκυρα Κέρκυρα: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Κέρκυρα: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

34
0

Την Κυριακή 24/07 αίθριος ο καιρός όλη την ημέρα με τους ανέμους να πνέουν το πρωί από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς αυξάνοντας την έντασή τους στα 3 μποφόρ. Τα θαλάσσια ρεύματα θα είναι μέτριας έντασης γι αυτό χρειάζεται προσοχή στις βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές παραλίες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 22 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 72%

Οι άνεμοι το πρωί

Οι άνεμοι το απόγευμα

Τα θαλάσσια ρεύματα το απόγευμα της Κυριακής

Τη Δευτέρα 25/07 αίθριος ο καιρός όλη την ημέρα με τους ανέμους να πνέουν το πρωί από μεταβλητές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς αυξάνοντας την έντασή τους στα 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 22 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 76%

Οι άνεμοι το πρωί

Οι άνεμοι το απόγευμα

Αξιοσημείωτο είναι και η αίσθηση της θερμοκρασίας στον άνθρωπο μιας και λόγω του ισχυρού αυτού καύσωνα αναμένεται να είναι 3 έως 4 Βαθμούς περισσότερη από την αναγραφόμενη.

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω του καύσωνα και της θερμής ατμόσφαιρας για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς όλες τις επόμενες ημέρες.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω του καύσωνα. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να καταναλώνουν πολλά υγρά(νερά και χυμούς) να αποφεύγουν μέρη στον ήλιο και να προτιμούν μέρη με σκιά-δροσερά καθώς να χρησιμοποιούν στις κατοικίες τους κλιματιστικά.

Παρακάτω παρατηρούμε τον σχηματισμό της βαρομετρικής πίεσης με το H να σημαίνει από τα αγγλικά Height δηλαδή υψηλό βαρομετρικό και το 1017 να είναι ο αριθμός της βαρομετρικής πίεσης. Βλέπουμε λοιπόν πως περνά οριακά από το νησί μας και επεκτείνεται έως και όλα τα Βαλκάνια. Στην ανατολική Τουρκία μπορεί να βρίσκεται η βαρομετρική πίεση όμως δε θα την επηρεάσει.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων με το κίτρινο χρώμα να θεωρείται moderate δηλαδή μέτριας έντασης, με το πορτοκαλί severe δηλαδή σοβαρό και το κόκκινο extreame δηλαδή πολύ επικίνδυνο. 

ΠΗΓΗ: windy και okairos

Πηγή: www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΖάκυνθος: Συνελήφθη γιατί “σήκωσε” από γραφείο ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν 1.500 ευρώ
Επόμενο άρθροΚρήτη: 167 επιβάτες επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος αλλά το πλήρωμα αρνήθηκε να πετάξει